DOLAR 32,5726 0.09%
EURO 35,0240 0.51%
ALTIN 2.429,300,27
BITCOIN 2091976-3,82%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Okullar ne zaman açılıyor?

Corona virüs salgını sürecinde geçtiğimiz yıl 2. dönem kapatılan ve uzaktan eğitime geçilen okulların açılış tarihi ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. 31 Ağustos'ta açılması beklenen okulların 21 Eylül tarihine kadar ertelendiği öne sürüldü.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 10:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okulların açılması hakkında gündemi sallayan bir iddia ortaya atıldı.

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ 21 EYLÜL'E Mİ ERTELENDİ

2020 – 2021 eğitim ve öğretim döneminin 31 Ağustos'ta başlaması beklenirken Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın “Okullar için yeni açılış modeli” başlığıyla kaleme aldığı yazıda, “Aktarıldığına göre yeni planlama ile 17 Ağustos günü özel okullar açılışı online, yani uzaktan eğitim olarak başlatılacak, tam açılışı 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek.” ifadeleri yer aldı.

AÇILIM MODELİ TARTIŞMASI BAŞLADI

Öte yandan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya yazısında, “ÖZEL okulların hafta başında açılmasının beklendiği bir sırada Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni bir “açılım modeli” tartışması başladı. Daha öce yapılan planlamaya göre, gelecek hafta başı, 17 Ağustos pazartesi günü özel okulların, 31 Ağustos pazartesi tarihinde de devlet okullarının açılması hedeflenmişti. Görünen o ki Covid-19 vaka sayısının artışı Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni bir planlamanın yapılması üzerinde yeni bir çalışmaya neden olmuş, bunun üzerinde yeni bir tartışma başlamış.” dedi.

Ayrıca Sarıkaya'nın okulların açılışı hakkındaki yazısında ilgili kısım şöyle:

 

Aktarıldığına göre yeni planlama ile 17 Ağustos günü özel okullar açılışı online, yani uzaktan eğitim olarak başlatılacak, tam açılışı 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Bu durum 31 Ağustos’ta açılması planlanan devlet okulları için de geçerli olacak. Devlet okulları da 31 Ağustos’ta online, yani uzaktan eğitim ile başlayacak, 21 Eylül’de de geçmişte olduğu gibi normal eğitim sistemine geçecek.

Okullara bu süre içinde hazırlık yapma ve yeni sisteme adapte olması için zaman tanımak amacıyla bu tartışmanın yapıldığı, Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra Bilim Kurulu'nda bu alanda görevli bilim insanlarıyla da konunun görüşüldüğü belirtildi. Sağlık Bakanı'nın bu konuda bir açıklama ile Bilim Kurulu'nun online eğitime bir süre daha devam edilmesine yönelik tavsiyesini dile getirmesi, Milli Eğitim Bakanı'nın da ardından tarihlere ilişkin verileri açıklamasının ele alındığı da ileri sürüldü. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de bu sabah Habertürk’teki Gün Başlıyor programında her tarafın bu denli açık olduğu bir dönemde okulların kapalı kalmasının izah edilemeyeceğini belirtmiş, bir sistem üzerinde çalışıldığından söz etmişti.

Prof. Dr. Özlü, “Okullar bir defa yapılan ve 3 saat süren düğün, nişan törenlerine benzemiyor; 26 milyon çocuk hafta içi her gün 5 saat sürekli bir arada bulunmak zorunda kalıyor” dedi.

Bunun için haftanın 2 günü, yani Pazartesi-Perşembe bir grubun, Salı-Cuma da diğer grubun eğitim alması, arada kalan bir günün de sınıfların dezenfeksiyonuna ayrılması gibi bir formülün de geliştirilebileceğinden söz etmişti. Görünen o ki açılışın online olarak yapılmasının ardından uygulanacak diğer modeller de tartışılacak.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı da akşam saatlerinde twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Haberimizde de Bakanlık'tan yansıyan veriler doğrultusunda aynı bilgiyi paylaşmış, Sağlık Bakanı'nın Bilim Kurulu sonrası yapacağı açıklamanın ardından, Milli Eğitim Bakanı'nın yeni tarihleri açıklayacağını belirtmiştik.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.