DOLAR 32,3784 0.18%
EURO 35,0591 -0.07%
ALTIN 2.323,830,20
BITCOIN 2271658-0,23%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Okullar bazı illerde açılıyor mu? Bakan Selçuk tarih verdi!

Okullar bazı illerde açılıyor mu? Bakan Selçuk tarih verdi!

Koronavirüs salgını sebebiyle, öğrenciler Mart ayından beri, eğitimlerine evde online olarak devam ediyor. Salgına ilişkin verilerin iyileşmesiyle beraber okulların ne zaman açılacağını merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklama Bakan Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk, okulların açılışıyla ilgili tarih verdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:05
Okullar bazı illerde açılıyor mu? Bakan Selçuk tarih verdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Okulların açılışıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulunana Bakan Selçuk, açıklamasında, “Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatın normalleşmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması Eylül'e kalır” ifadesini kullandı.

OKULLAR BAZI İLLERDE AÇILACAK MI?

Vaka görülmeyen illerde okulların açılıp açılmayacağı merak konusu. Konuyla ilgili Bakan Selçuk, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

” Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız. Okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin endişelerini dikkate alıyoruz. Öğrencilerden okulların açılması yönünde talep alıyoruz. Şimdi yeniden motive olma zamanı yeniden yükselme zamanı. Yapay zekâ temelli akıllı destek sistemi getirdik. Her bir çocuğa özel rehberlik sistemi geliştirdik”

İL İL LGS ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

LGS sınavında bu yıl bir ilk yaşanacağını söyleyen Bakan Selçuk, her öğrencinin kendi okulunda sınava gireceğinin altını çizdi. LGS konusunda il il özel çalışmalar yapıldığını söyleyen Selçuk, “Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Biliyorsunuz LGS'de bir ilk olacak bu. Kendi öğretmenleri olmayacak ama bildiği bir okul olacak. Her öğrenci 1 veli ile gelirse ya da hiç gelmezse okulların bahçesi ne durumda 45 dakikalık ara var bu ara nasıl yönetilecek? LGS konusunda il il özel çalışmalar yapıyoruz” ifadesin kullandı.

ATAMA YAPMAMIZ İÇİN SINIF OLMASI GEREKİYOR

20 bin öğretmen atamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, atamanın yapılmaıs için sınıfın, sınıfın olması için de öğrencilerin olması gerektiğini ifade etti. Şu an bunların hiçbirinin olmadığını söyleyen bakan, “Haklı olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamayı gerçekleştirmemiz için bir öğretmenin sınıfı olması öğrencilerinin olması lazım ama şu an yok. Bir gün öğretmenliğe başlamış olsaydı atama tamamlanmış olacaktı. Okul açıldığında hemen başlayacaklar” açıklamasını yaptı.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.