DOLAR 32,6076 0.38%
EURO 34,7608 0.01%
ALTIN 2.497,350,54
BITCOIN 20223970,90%
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ÖĞRENCİLER DERSTE EMİRAY: SU KIYAMETİ FİLMİNİ İZLEDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle ilk ve ortaokullarda okuyan öğrencilere online eğitimlerde Büyükşehir tarafından hazırlanan “Emiray: Su Kıyameti” animasyon filmini izlettirdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

                Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün yazışmaları sonrası ilk ve ortaokul öğrencilerine online eğitimlerde Konya Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan “Emiray: Su Kıyameti” animasyon filminin öğretmenler tarafından izlettirilmesi kararı alındı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın sunumuyla başlayan animasyon filminde Başkan Altay şu ifadelere yer verdi: “Sevgili çocuklar. Yarımız sizlersiziniz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yol, su, köprü faaliyetleri kadar önemli bir konu daha var: Su tasarrufu bilinci oluşturmak… Bu konuda en büyük destekçimiz sizlersiniz. Su, yaşamın temel kaynağıdır. Bunu geleceğimiz için korumamız, har vurup harman savuranları uyarmamız gerekiyor. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladığımız Emiray: Su Kıyameti filmini birazdan izleyeceksiniz.Su olmadan yaşamın ne kadar zor olduğunu hep birlikte anlamış olacağız. Bu konuda sizlerden büyük destek bekliyorum. Hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum, Allah’a emanet olun.”

Öğrencileri keyifle izlerken aynı zamanda su tasarrufuna yönlendiren “Emiray: Su Kıyameti” animasyon filmi,  sabah saat 09.00 ile öğlen saat 14.30 olmak üzere iki seansta yayınlandı. Toplam süresi 14 dakika olan animasyon filminin başkarakteri Emiray, arkadaşı Fatma ile zamanda bir yolculuk yaparak suyu tükenen Konya’nın kaoslabaşbaşa kaldığını distopyatik bir dille anlatıyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.