DOLAR 32,6022 0.38%
EURO 34,7368 0%
ALTIN 2.496,180,49
BITCOIN 20234881,85%
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ödemeler 1 ay daha uzatıldı!

Ödemeler 1 ay daha uzatıldı!

Koronavirüs salgını kapsamında bugün Kabine toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları, kameralar karşısına geçerek duyurdu. Yaklaşık 3 saat 15 dakika süren toplantı sonrasında açıklama yapan Erdoğan, önemli ifadeler kaydetti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 09:03
Ödemeler 1 ay daha uzatıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan, açıklamasında kısa çalışma ödeneği süresinin 1 ay daha uzatıldığını duyurarak, “Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresini 1 ay daha uzatıyoruz” ifadesini kullandı.

1 AY DAHA UZATILDI

Koronavirüs salgını sebebiyle düzenlenen toplantı sonrasında alınan kararları duyuran Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin yanı sıra nakdi ücret desteği ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda şu ifadeler kaydedildi:

“Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresini 1 ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması ve nakdi ücret desteği de 1 ay daha devam ediyor”

6 MİLYAR LİRANIN ÜSTÜNDE YARDIM YAPTIK

 

Kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar için ödeme süresinin 1 ay daha uzatıldığını duyuran Cumhurbaşkanı şu ifadeyi kullandı:

“Bilindiği gibi sosyal koruma kalkanı adı altında 6 milyar liranın üzerine nakdi yardım yaptık. Bunun yanında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği gibi başlıklarla 18 milyar liraya yakın bir kaynağı milletimizin huzuruna sunduk. Kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar için bu süreyi 1 ay daha uzatıyoruz. İş feshi sınırlaması ne nakdi ücret desteği de bir ay daha uzatılacaktır”

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Kısa çalışma ödeneğinin hesaplanmasında, son on iki aylık prime esas kazançlar dikkate alınmaktadır. Günlük ortalama brüt kazancın yüzde 60'ını oluşturan kısa çalışma ödeme miktarı, asgari ücretin (aylık) brüt tutarının yüzde 150'sini geçemez.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARI NELER?

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak isteyenlerin asgari olarak 450 gün priminin yatırılmış olması gerekiyor. Aynı zamanda son 60 günlük zaman diliminde priminin kesintisiz bir şekilde ödenmesi gerekmektedir. Başvuruları işverenler, işçiler için yapabilmektedir.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.