DOLAR 32,5839 0.29%
EURO 34,7711 0%
ALTIN 2.487,450,13
BITCOIN 20530313,60%
Kayseri
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
O uygulama ve sitelere sakın güvenmeyin

O uygulama ve sitelere sakın güvenmeyin

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs sürecinde vatandaşları yanlış yönlendiren ve dolandırmak için kurulan site ve uygulamaları isim isim açıklayarak vatandaşlara uyarı yaptı. Sağlık Bakanlığı yaptığı uyarıda, "Yanıltıcı isimli internet sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar etmeyiniz." denildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:32
O uygulama ve sitelere sakın güvenmeyin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı vatandaşlara kritik bir uyarıda bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI İSİM İSİM AÇIKLADI

Bakanlık tarafından yapılan uyarıda Sağlık Bakanlığına aitmiş izlenimi verilen siteler ve uygulamalar ifşa edildi.

SAKIN GÜVENMEYİN

Sosyal medya üzerinden vatandaşları dolandırmak için kurulan uygulama ve sitelerle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sahte internet siteleri ve telefon uygulamalarına karşı, Sağlık Bakanlığına aitmiş izlenimi verilen sahte bir telefon uygulaması kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Dolandırıcılar her aileye 1498 TL devlet desteğinde bulunulacağı vaadiyle kişilere kısa mesaj (SMS) göndermektedir.” denildi.

Ayrıca Bakanlık tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

Sağlık Bakanlığının vatandaşlara maddi destek verme yönünde görevi ve çalışması bulunmamaktadır.

Resmi kaynağı olmayan Saglikgovtr-destek, E-kapim, e-kapim-online, e-kapim-portalgiris gibi yanıltıcı isimli internet sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar etmeyiniz.

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.