DOLAR 32,3756 0.17%
EURO 34,9996 -0.22%
ALTIN 2.324,790,24
BITCOIN %
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

New York Times’dan Kaşıkçı cinayeti iddiası

Dünyayı sarsan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. New York Times, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’yı Ekim 2018’de öldüren Suudi infaz timinin bir kısmının ABD’de eğitim aldığını sayfalarına taşıdı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 00:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, 2018 yılının Ekim ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı İstanbul’da öldüren ekipten dört kişinin, bir önceki yıl ABD’de eğitim aldıklarını iddia etti. Gazete, dört kişiye verilen milis eğitimiyle ilgili sözleşmenin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını öne sürdü.

NYT’ye göre eğitimi, özel sermaye fonu Cerberus Capital Management’a ait Tier 1 Group adlı şirket verdi.

Gazetedeki haberde, eğitimin savunma amaçlı olduğu ve Suudi liderlerin korunması için verildiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise haberle ilgili açıklamasında, Amerikan yasaları gereği bakanlığın medyada yayımlanan bu tip haberler ve iddialarla ilgili yorum yapamayacağını söyledi.

Ned Price, ABD’nin Suudi Arabistan’a yönelik politikasının, “hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı olunmasını öncelik verilmesine dayanacağını” belitti.

Suudi Arabistan ve Cerberus Capital Management ise haberle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.