DOLAR 32,4833 0.08%
EURO 34,8050 0.09%
ALTIN 2.472,980,45
BITCOIN 1991253-3,84%
Kayseri
23°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Müteahhitlik yaparken nelere dikkat edilmeli?

KAYSERİ (1HA - ÖZEL) – Müteahhitlik yaparken istikrarlı devam edebilmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Yücel Duman, müteahhitlik yaparken işin mutfağından geliyor olmanın önemine değindi. 

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Duman Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Duman, KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan ‘Bunu Da Konuşalım’ programına konuk oldu. Sunucu Gazeteci Erdinç Teğmen’in sorularını cevaplayan Duman, müteahhitlik yaparken istikrarlı devam edebilmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Müteahhitlik yaparken işin mutfağından geliyor olmanın önemine değinen Duman, “İşin mutfağından gelmek, işi biliyor olmak gerekir. İşin mutfağından geldiğin zaman karşındaki insanın ne konuştuğu ne demek istediğini anlıyorsun. Bu işlerde emin adımla gitmek lazım. İnsanlar başka meslek guruplarından, virajı olmayan bu inşaat işine girdikleri zaman, bu işin temelini bilmedikleri zaman bu işte başarılı olamıyorlar. Anlamadığın işlerde her zaman kaybetmeye mahkumsun. Bu işlerde ayağını yorganına göre uzatacaksın. Böyle yapıldığı zaman herkes başarılı olur. Kayseri’nin işi bitmez zaman da bitmez onun için temkinli gitmeleri çok faydalıdır. İnşaatın sırrı temkinli adımlarla gitmektir” şeklinde konuştu.

‘ŞU AN İÇİN ÖNCELİĞİMİZ İNŞAAT’
Vatandaşların kentsel dönüşümlerde evlerini müteahhitlere verirken çok zorluk çıkardıklarını söyleyen Duman, “İnsanlar evlerini hangi müteahhitlere vermek için çok araştırma yapıyorlar. Mal sahipleri genelde bu işlerde çok araştırıyorlar, inceliyorlar, soruyorlar, veriyorlar ama müteahhitleri de yıpratıyorlar. Zoraki kalmadığı müddetçe malını vermiyor insan, inatlaşıyor” dedi.
Artık büyük projelerin Belediyeler tarafından yapıldığını, müteahhitlerin daha çok küçük projeleri aldığına değinen Duman, “Büyük projeleri temizlemek çok zor, büyük projeleri giren çok kimse yok. O yüzden büyük projeleri Belediyeler topluyor, Belediyeler ihaleye çıkartıyor. Ufak, 50 – 100 daireli projeleri ise müteahhitler kendileri topluyor. Bizim şu an Yenidoğan kentsel dönüşümde ve Bahçelievler bölgesinde projelerimiz var. Pandemiden dolayı villalara ilgi daha çok arttı. Ama şu anda biz daha çok inşaat üzerinde duruyoruz villayı fazla düşünmüyoruz. Şu durumda bahara bin dairelik yeni bir projemiz olduğu için önceliğimiz inşaat” ifadelerini kullandı. 

‘PİYASADA ALACAK MAL BULAMIYORSUN’
Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılardan etkilenmediğini söyleyen Duman, “Pandemi döneminde ve şu dönemde, millet konuşuyor, şöyle batıyoruz falan diye ama ben bunların hiçbirine inanmıyorum. Aslı yok. Şimdi piyasada alacak mal bulamıyorsun, millette para var ama mal bulamıyor. Ben buna şahidim. Şu an yaptığımız rezidanstan almak için millet sırada bekliyor. Ev almak rezidans almak isteyen çok insan var. Bu işi millet biraz abartıyor. Pahalılık var ama millet almak için mal bulamıyor. Komple rezidans, bina alacak kişi çok ama mal yok. Beni mesela günlük 10 15 kişi arıyor satılık ev var mı diye ama piyasa satılık mal yok. Mesela inşaat malzemesi bulamıyoruz, yok. Çalıştıracak insan bulamıyoruz. Adamlar masa başı iş istiyor. O yüzden vasıflı insanların hiçbiri boşta değil hepsi çalışıyor” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.