DOLAR 32,5954 0.36%
EURO 34,8719 0.36%
ALTIN 2.504,130,81
BITCOIN 21012341,38%
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Mescid-Aksa eylemi

KAYSERİ, (BGC) - KAYSERİ'de İsrail'in Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı hain saldırı bugün öğle namazı çıkışı yaklaşık bin kişinin katıldığı sosyal mesafeden uzak gösterilerle kınandı. İsrail bayrağının yakıldığı gösterilerek ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik yaptığı şiddetli saldırı her geçen gün dozunu artırmaya devam ediyor. Ramazan ayı içinde Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısı düzenlendi. Yaşanan olaylarda 9’u çocuk çok sayıda Filistin’li hayatını kaybetti. Türkiye’nin birçok kentini ayağa kaldıran olay Kayseri’de de düzenlenen konvoy ve gösterilerle yankı buldu. Bugün Öğle namazı çıkışı Bürüngüz Camii çevresinde gösteriler yapıldı. Sosyal mesafeden uzak Türkiye, Filistin ve Suriye bayraklarının dalgalandığı gösteride konuşan Cihannüma Derneği Başkanı Fevzi Konaç, ” Uzun yıllardır bugün olduğu gibi her ramazan ayı içerisinde, ya Gazzenin bombalandığına ya da Mescid-i Aksa’da ibadet eden kardeşlerimize kapılar kapatılarak zulmedildiğine şahitlik ediyoruz. Tüm insanlığı ve Müslümanları bu yapılan insanlık dışı eziyet ve muameleye alıştırmaya çalışan bir süreklilikte ve istikrarla bu baskınlara devam ediyorlar. Ramazan ayının kutsiyetine ve oradaki Müslümanların inancına zerre kadar saygısı olmayan bu zalim anlayış dün sabah fanatik grupların yapacağı eylem için Mescid-i Aksa’ya girdi ve çatışmalar yaşandı. Yüzlerce Kudüs’lü kardeşimiz yaralandı ve tedavileri devam ediyor. İnsanlık (!)film izler gibi baskını ve acıyı izliyor.Ortadoğu’nun terör devleti olan işgalci ve katil Siyonist rejim, mübarek Ramazan ayı içerisinde yaptığı zulüm ve işkenceler ile yeryüzündeki bütün Müslümanlara adeta kafa tutuyor.İnsanlık sessiz, Arap ülkeleri sessiz, Birleşmiş Milletler sessiz, çifte standartlı batı sessiz. Kudüs’te bir mahalle halkı evlerinden, yuvalarından, yurtlarından atılmak için bu Ramazan günü abluka altında ve mazlum insanlar feryat ediyorlar, çırpınıyorlar. Anneler dövülüyor, genç kızlara kelepçe vuruluyor, insanların evleri işgal ediliyor, gençler sokaklarda işkenceye tabi tutuluyor. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan drama karşı elinde silah olarak taşından ve imanından başka hiçbir şeyi olmayan mazlumlar Müslümanlardan, en azından insafı kalmış insanlıktan yardım bekliyorlar, yardım umuyorlar, yardım istiyorlar. ” dedi.
Konuşmaların ardından saldırıda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında bir grup Suriyeli, İsrail bayrağının yer aldığı afişi yaktı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.