DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BITCOIN 2257475-1,12%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Meryem Ana Kilisesi Kütüphanesi

Kiliseden Dönüştürülen Kütüphaneye Yoğun İlgi KAYSERİ,(BGC)-Yakın zamana kadar spor salonu olarak kullanılan Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Surp Astvatzadzin Ermeni Kilisesi ya da halk arasındaki ismiyle “Meryem Ana Kilisesi”nde kütüphane inşası süreci 2016 yılında başlamıştı. Tarihi kilise halihazırda bir yıldan fazla süredir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kayseri Şehir Kütüphanesi olarak hizmet veriyor. Kütüphane Sorumlusu Tuba Kaygısız kütüphanenin günümüzdeki durumu ile ilgili bilgi paylaştı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KÜTÜPHANENİN ÖZELLİKLERİ

Kaygısız, konuşmasına kütüphane hakkında bilgilendirmede bulunarak başladı: “Bu kütüphane 2019 yılının sonundan beri çalışıyor, yani yaklaşık bir buçuk yıldır. Kütüphanemizin 240 kişilik kapasitesi, 25 bin basılı, 20 bin çevrimiçi ve 3 bin sesli kitabı mevcuttur. Pandemi şartlarından dolayı kapasitemizi düşürdük, mesafe kurallarına dikkat ediyoruz.”

Tuba Kaygısız, “mekanın ferah olduğu için bu kütüphanenin çalışma ortamı olarak daha çok tercih edildiğini, her gün tam kapasite çalıştıklarını, en çabuk dolan kütüphanenin burası olduğunu” dile getirdi.

Kaygısız, kütüphaneye giriş ve çıkışlar hakkında “Kartlı sistemimiz var. Yaş sınırımız yok. 7’den 70’e herkesi kabul ediyoruz. İsteyen herkes danışmadan kart çıkartarak giriş-çıkış yapabiliyor” diye konuştu.

KÜTÜPHANEDEN İSTİFADE ETMEK

Tuba Kaygısız, kütüphaneden nasıl yararlanılabileceği ile ilgili “İlk önce üye olmanız gerekiyor. Sonrasında almak istediğiniz bir kitap varsa kendiniz makinelerden arayarak, bulamazsanız bizler yardımcı oluyoruz. Bütün kitaplar konu bazlı sınıflandırılmıştır, bu yüzden herhangi bir karmaşaya mahal vermeden kitapları kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Bütün kitaplarımız taramaya ve ödünç almaya açık. 15 gün ödünç alma hakkınız var, dilerseniz süreye uzatma yapıyoruz, sonra iade ediyorsunuz” diyerek okuyuculara bilgilendirmede bulundu.

Kaygısız, “Kütüphanemiz ders çalışmak, araştırma yapmak gibi farklı amaçlar için de kullanılabilir. Tarihi bina iki ana bölmeden oluşuyor. Ana kısmımız ve sesli kütüphanemiz var. Sesli kütüphanemizde grup çalışmaları yapılabiliyor, ancak pandemi şartlarından dolayı kısıtlı” diyerek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.