DOLAR 32,5455 0%
EURO 34,9868 0.39%
ALTIN 2.425,610,12
BITCOIN 2087584-4,10%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Meclis gündemi

Meclis gündemi

Konya Mv. Sayın Esin Kara'nın Evsizlerin korunmasına yönelik çalışması ektedir. Kullanmanız Dileğiyle. İyi çalışmalar. EVSİZLERİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

ABONE OL
Eylül 24, 2022 08:44
Meclis gündemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korunmasız ortamlarda hayat mücadelesi veren binlerce evsiz vatandaşın olduğunu söyleyen Kara şöyle konuştu; “Hava koşullarından korunmanın zor olduğu ve hijyenik olmayan ortamlarda yaşama, yetersiz ve yanlış beslenme, uyku yetersizliği, madde kullanımı, riskli cinsel ilişkide bulunma ve özellikle evsiz çocukların cinsel istismara uğraması gibi etkenler nedeniyle evsizler ciddi sağlık problemleri yaşamaktadırlar. Sokakta yaşayan evsizler genellikle gündüz herhangi bir tehlike oluşturmazken, geceleri hem kendileri hem de toplum için tehlike oluşturmaktadırlar”.

Ayrıca; “Madde kullanımı çeşitli sağlık sorunları yaratan en önemli etkenlerdendir. Evsizlerde madde kullanımı ve psikiyatrik bozukluklar toplumun geneline göre daha fazladır. Ayrıca korunmasız ve güvensiz ortamlarda yaşamak zorunda olan evsizler büyük oranda şiddet ve şiddete bağlı sakatlık ve ölüm riski altındadırlar”. Dedi.

SORUNLARA KALICI

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.