DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.323,780,20
BITCOIN 2270686-0,31%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

MEB’den 81 ile yüz yüze eğitim kararı!

Gelen bir son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yüz yüze eğitimle almış olduğu bir kararı duyurdu. Buna göre alınan kararda özel ilkokullarda, okulların açıldığı zamandan itibaren resmi okullardaki yüz yüze eğitim programı uygulanmasına karar verildi. Detaylar haberimizde

ABONE OL
Eylül 24, 2022 12:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı almış olduğu kararda, özel okullarda, resmi okullardaki uygulamaların dışında hiçbir şekilde yüz yüze eğitim ya da etkinlik yapılmayacağına ilişkin aldığı kararı anlatan bir yazı gönderdi.

UYARI YAPILDI

Özel eğitim kurumlarındaki yüz yüze eğitim faaliyetleriyle ilgili 81 ile yazı gönderdi. Yüz yüze eğitim faaliyetleri ile ilgili göndermiş olduğu yazıda uyarılarda bulundu.

ŞİKAYETLER ARTTI

Gönderilen yazıda, özel okul öncesi eğitim veren kurumlardaki faaliyetler ve özel ilkokullarda 1. sınıflar için yüz yüze eğitimlerin verilmesi, özel okullarda 8. ve 12. sınıflar için ek kurslar ve izinsiz eğitim faaliyetlerinde bulunan yerler hakkında gelen şikayetlerin arttığı ve yapılan açıklamayla bu uyarılarda bulunma zaruretinin ortaya çıktığı ifade edildi.

AYNISI UYGULANACAK

Özel okullarda, resmi okullardaki yüz yüze eğitim uygulanmasının aynısı uygulanacak. Özel okullarda resmi okulların dışında herhangi bir yüz yüze eğitim ya da etkinlik yapılmayacak.

TAKVİYE KURS FAALİYETİ DÜZENLENMEYECEK

8. ve 12. sınıflarda okuyan özel okul öğrencileri için 17 Ağustos 2020 ve 6 Haziran 2021 tarihleri arasında takviye kurs faaliyetleri düzenlenecek. Bunun dışında takviye kurs faaliyetleri düzenlenmeyecek.

Aynı zamanda sadece kurum açma izinlerinde belirtilen bilim grubunda yüz yüze eğitime devam edilebilecek.

PARA CEZASI UYGULANACAK

Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket eden kurumlara Özel Öğretim Kurumları kapsamında idari para cezası uygulanacak.

Bu süreç içerisinde her ne isim altında olursa olsun Valilik ya da Bakanlıktan kurum açma ini ve iş yeri açma – çalışma ruhsatı alınmadan eğitim faaliyetlerine devam eden yerler için brüt asgari ücretin 20 katı kadar idari para cezası uygulanacak. Aynı zamanda yerler valilikler tarafından kapatılacak.

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.