DOLAR 32,3831 0.19%
EURO 35,0502 -0.08%
ALTIN 2.325,440,27
BITCOIN %
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Mavi Tünel

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle Mavi Tünel’den gelen içme suyunun yer altı kuyularından takviye edilmeye başlandığını duyurdu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 01:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, küresel iklim değişikliği dolayısıyla iki yıldır yeterli yağış alamayan Konya’nın yer altı ve yer üstü su rezervinin kritik seviyelerin altına düşmesi dolayısıyla yer altı kuyularından içme suyu desteği sağlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada su kalitesinde yer yer değişiklik olsa da bu farklılığın suyun sağlıklı bir şekilde tüketilmesine engel teşkil etmediği, güvenle içilebileceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada küresel ısınmanın mevsimler ve yağış üzerindeki olumsuz etkileri sonucu ortaya çıkan kuraklık ve buna bağlı olarak yer altı ve yer üstü kaynaklarındaki azalma dolayısıyla Konya’ya Mavi Tünel üzerinden arıtılarak getirilen suyun barajdaki miktarının kritik seviyenin altına düştüğünü bildiren KOSKİ, bu sebeple şehrin alternatif içme suyu kaynağı olan yer altı su kuyularının devreye alınarak, Mavi Tünel’den alınan su ile paçal yapılmak suretiyle verilmesi zorunluluğunun ortaya çıktığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.