DOLAR 32,4892 -0.17%
EURO 34,9914 0.4%
ALTIN 2.433,130,43
BITCOIN 2096115-0,70%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı

Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na katılarak, Büyükşehir Belediyesi’nin ve üniversitelerin işbirliğinin şehrin gelişimi açısından önemli olduğuna dikkat çekti. “ÜNİVERSİTELER İLE İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLMELİ”

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na katılarak, Büyükşehir Belediyesi’nin ve üniversitelerin işbirliğinin şehrin gelişimi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

“ÜNİVERSİTELER İLE İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLMELİ”

Erciyes Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na video konferans yöntemi ile katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Yerel yönetimlerle, üniversitelerin işbirliği şehrin gelişimi açısından önemli bir olgu. Üniversitelerimiz ile iş birliğimizin biraz daha güçlendirilmesi, arzu ettiğimiz boyutun üzerine çıkması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Erciyes Üniversitesi, 2020 yılı kurumsal akreditasyon programına dâhil edilen yükseköğretim kurumları arasında yer almayı başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na video konferans yöntemi ile katıldı.

Üniversitelerin yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Şehrimiz büyürse, gelişirse üniversitelerimiz gelişir. Üniversitelerimiz gelişirse, şehrimizde gelişir” dedi. Kayseri’nin dört ayrı üniversitesi olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, konuşmasında “Üçü devlet üniversitesi, biri vakıf üniversitesidir. Hepsi de birbirinden değerli, kendine özgü özellikleri var. Erciyes Üniversitemizde bir araştırma üniversitesi olarak, hepimiz tarafından takdir edilen boyutuyla ön plana çıkmaktadır. 2020 Kurumsal Akredite Programına alınmış olması da bizleri sevindirmektedir. ‘Ben kültürü ile değil, biz kültürü’ ile hareket etiğimizde her şeyin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Gerek turizm, gerek kültürel yönden, gerekse de tarihi misyonuyla Kayseri kadim bir şehir olarak biliniyor. Makarr-ı Ulema eskinin tabiriyle Alimler Şehri olarak biliniyor olması, Mimar Sinan’ın, Gevher Nesibe Sultan’ın ve Hunat Hatun’un şehrinin olması, şehrimize özellik ve güzellik katmaktadır. Biz de bu geçmişi geleceğe taşıma adına ‘daha neler yapabilirizin’ kaygısını gütmekteyiz. Elbette Kayseri’de kamu, kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum teşkilatlarıyla üniversitelerin yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde olduğunu her zaman söylüyoruz, bu Kayserimiz için büyük bir kazanım, bunu da herkes takdir eder” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.