DOLAR 32,4677 0.16%
EURO 34,5050 0.02%
ALTIN 2.472,89-0,40
BITCOIN 2058213-4,21%
Kayseri
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kurban Bayramı İçin Kritik Bir Açıklama Daha

Kurban Bayramı İçin Kritik Bir Açıklama Daha

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik Kurban Bayramı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamalarında kurbanın kendisinden corona virüsü bulaşmayacağını belirtti. Ayrıca Çelik acemi kasaplar olduğunu, birbirlerine yardım ettiklerini, topluca kurban kestiklerini dolayısı ile bu durumda sıkıntı olabileceğini vurguladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 09:54
Kurban Bayramı İçin Kritik Bir Açıklama Daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik Kurban Bayramı hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamalarında Kurban Bayramında dikkat edilmesi konularına değindi. 

“KALABALIKLARIN OLUŞMAMASI LAZIM”

İlhami Çelik açıklamalarının devamında dikkat edilmesi gereken konuları şöyle belirtti:

“Kurban Bayramında özellikle hayvan satış yerlerinde kalabalıkların oluşmaması lazım. Maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerekiyor. Bazı gördüğümüz fotoğraflar var. Basında yer alan haberlerde maske takmayan hayvan satıcıları ya da insanların kalabalık oluşturduğu görüntüler hiç doğru değil. Standart önerilere uyulması lazım. Maskeyi mutlaka takacaklar. Birbirleri ile temas etmeyecekler, tokalaşmayacaklar. Mesafe kuralına mümkün olduğu kadar uymaya çalışacaklar. Eğer uyamıyorlarsa oradan çıktıktan sonra maskeyi mutlaka değiştirmeleri lazım. Kalabalık ortamlar virüs bulaşı için oldukça önemli yerler”

“MESAFELİ OTURMALARI LAZIM”

İlhami Çelik açıklamalarının devamında Kurban Bayramında temastan uzak durulması gerektiğini vurguladı ve insanların birbirleri ile bayramlaşmamaları gerektiğini belirtti. Ayrıca Çelik bayramda bayramda kesinlikle temastan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Çelik şöyle devam etti:

“Tokalaşmamak, öpüşmemek gerekiyor. Gittikleri zaman maskelerini mutlaka çıkarmamaları gerekiyor. Mesafeli oturmaları lazım. Bayramlar bizim için çok önemli günlerden biri. İnsanların bir araya geldiği, sevinçlerini, üzüntülerini paylaştığı günler. Kurban etini hediye ettikleri dönem. Özellikle yemek yerken, bir şeyler içerken, çay ve kahve gibi olaylarda maskeleri çıkarıp, birbirlerine çok yakın duruyorlar. Bu çok olumsuz bir tabloya yol açıyor. Bulaş riskini son derece fazla artırıyor. Bu tür görüntülerin olmaması gerekiyor”

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.