DOLAR 32,6121 0.37%
EURO 35,0693 0.23%
ALTIN 2.502,640,75
BITCOIN 20460571,80%
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Koronavirüs test ücreti ne kadar?

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, Covid-19 testi yaptırmak isteyenlerin sağlık kuruluşlarına yaptırdığı başvurularında farklı fiyat tarifesi uygulananlar için yaptırımların uygulanacağı açıkladı. Peki, koronavirüs test fiyatı ne kadar?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm hayatımızı alt üst eden ölümcül koronavirüs salgınına yakalanıp yakalanamadığını anlamak isteyenler koronavirüs testi yaptırıyor. Ancak son dönemlerde koronavirüs test fiyatları ile ilgili ortaya atılan söylentiler, vatandaşların kafasını karıştırmış durumda. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, Covid-19 testi yaptırmak isteyenlerin sağlık kuruluşlarına yaptırdığı başvurularında farklı fiyat tarifesi uygulananlar için yaptırımların uygulanacağı açıkladı. Peki, koronavirüs test fiyatı ne kadar?

Sağlık Bakanlığı tarafından Kovid-19 RT-PCR test ücretleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına yazı gönderdi.

İLAVE ÜCRET ALINMAYACAK

Konuyla ilgili 81 il valiliğine gönderilen yazıda Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesinde belirlenen fiyatların geçerli olduğu ve RT-PCR testi dışında herhangi bir ücretin alınmayacağının altı çizildi.

İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

 

Konuyla ilgili bakanlık şu ifadeyi kaydetti:

“Bakanlığımızın düzenlemelerine ve Bakanlığımızca yayınlanan rehber ve algoritmalar ilgili mevzuatına aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde tespit edilen fiilin niteliğine göre, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesine, Özel Hastaneler Yönetmeliği ve 992 Sayılı Kanunun ilgili maddelerinde öngörülen idari para cezaları ile ilgili sağlık tesisi sorumlu/mesul müdürleri hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanacak. RT-PCR testi için fazladan alınan ücretin iadesi sağlanacak. Aykırı uygulamaların sürdürülmesi veya tekerrürü halinde ise 992 sayılı Tahririyat ve Tahlilat Yapılan ve Masli Teamüller Aranılan Umuma Mahsus Bakteriyoloji ve Kimya Laboratuvarları Kanununun ilgili maddeleri uyarınca ilgili birimlerin faaliyetlerinin durdurulması yönünde işlem tesisi edilecek”

KORONAVİRÜS TEST ÜCRETİ NE KADAR?

Koronavirüs test ücretleri, özel hastanelere göre değişkenlik gösteriyor. Ancak Sağlık Bakanlığı, test ücretini 250 TL olarak belirledi.

Devlet hastanelerde koronavirüs testi ücretsiz olarak yapılmaktadır.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.