DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2080433-1,22%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Koronavirüs salgınında alarm verildi!

Koronavirüs salgınında alarm verildi!

Tüm Türkiye 10 Mart tarihinden beri koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Salgına ilişkin Türkiye'de vaka görülmeden önce de bir takım önlemler alınmıştı. Alınan önlemlerde vaka tablolarında güzel sonuçlar vermişti. Ancak korkulan oldu. Havaların ısınması ve vaka sayılarında düşüşün başlaması rehavete kapılmamıza sebep oldu. Özellikle 9 ilde vaka sayılarında artış yaşanmaya başladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:10
Koronavirüs salgınında alarm verildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelen bilgiye göre koronavirüs salgınında vaka sayılarında özellikle 9 ilde artış başladı. Alınan tedbirler, özellikle büyük şehirlerde vaka sayılarını aşağıya doğru çekerken, Anadolu'da bazı şehirlerden korkutan haberler gelmeye başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte alınan tedbirleri gevşetmeye başlayan vatandaşlar maske kullanımı ve sosyal mesafe gibi tedbirleri uygulamamaya başladı. Bu da vaka sayılarının artmasına sebep oldu.

BATMAN'DA VAKA SAYISI 9'DAN 450'YE YÜKSELDİ

9 ilde meydana gelen vaka sayılarındaki artış, uzmanları korkutmaya başladı. Salgında en fazla vaka artışında Batman ilk sırada yer aldı. 3 Nisan'da vaka sayısının 9 olarak açıklanması herkesi sevindirmişti. Ancak bu hafta vaka sayısı 450'ye kadar ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Valisi kentte radikal kararlar almakta zorunlu olduklarını ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması için hükümete öneride bulunacakların belirtti.

UŞAK'TA DA VAKA SAYILARI ARTMAYA BAŞLADI

Rehavete kapılan illerden birisi de Uşak oldu. Uşak'ta da 2 Nisan'da 38 olarak ifade edilen vaka sayısı son dönemde 367'ye kadar ulaştı. Yapılan son testlerle vaka sayısı 441'e yükseldi.

RİZE'DE REHAVETE KAPILDI

Rize'de de tablo ne yazık ki çok iç açıcı değil. Salgına karşı alınan tedbirler vaka sayılarının düşmesi, halkın alınan tedbirleri azaltmasına sebep oldu. Halkın virüs yokmuş gibi yaşaması vaka sayılarını yeniden arttırdı. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konuyla ilgili, “Cenaze ve taziyelerde, il dışından acıyı paylaşmak için gelen insanlarımız ile çok sayıda kontrolsüz temas yaşanmış, iftar yemeklerinde yakın eş, dost, akraba birlikte aynı ortamda kurallara uyulmaksızın bulunulmuştur” ifadesini kullandı.

MARDİN'DE VAKALAR ARTIYOR

Mardin'de de koronavirüs tablosu endişe verici seviyeye doğru ilerliyor. Gelen bilgilere göre bugüne kadar 8 kişinin hayatını kaybettiği Mardin Nusaybin ilçesinde 50 pozitif vaka daha tespit edildi. Çok sayıda mahallede ve evde karantina uygulaması devam ediyor.

GAZİANTEP'TE DURUMLAR KÖTÜLEŞİYOR

Bugüne kadar Gaziantep'te toplam da 11 bin civarı test yapıldı. Yapılan testlerde 3 Nisan'da vaka sayısı 49 iken, son testle 750'ye kadar çıktı. Konuyla ilgili Gaziantep Valisi Gül, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi.

DÜZCE'DE VAKALAR 32'DEN 246'YA ULAŞTI

Düzce'de koronavirüs vaka sayısı ilk başlarda 32 iken, son olarak vaka sayısı 246'ya yükseldi. Virüs son zamanlarda Düzce'de de artış gözlemlenmesine sebep oldu.

ADIYAMAN'DA HALK MASKESİZ ÇIKAMIYOR

Adıyaman'da salgınının ilerlememesi adına yeni bir önlem alındı. Artık halk maskesiz bir şekilde dışarıya çıkamayacak.

BALIKESİR'DE DE MASKESİZ ÇIKMAK YASAK OLDU

Adıyaman'dan sonra da Balıkesir'de de maskesiz dışarıya çıkmak yasaklandı. Konuyla ilgili açıklama Balıkesir Valiliği'nden geldi.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.