DOLAR 32,6026 0.39%
EURO 34,8080 0.2%
ALTIN 2.496,330,49
BITCOIN 21101135,23%
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Koronavirüs aşısının tarihi belli oldu!

Ölümcül koronavirüs salgınına karşın üretilen Çin koronavirüs aşısının ülkemizde uygulanmaya başlanacağı tarih duyuruldu. Konuyla ilgili açıklama Prof. Dr. Aydın tarafından yapıldı. Detaylar haberimizde

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın Çin'den alınan koronavirüs aşısının 14 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

4 HAFTA SONRA İKİNCİ DOZ

Aydın, açıklamasının devamında 4 hafta sonra da ikinci doz aşılamanın yapılacağını belirterek, virüsün yayılmasını kontrol altına alınması halinde, Bahar aylarında rahat olunacağını söyledi.

AŞILAMA HAKKINDA

Aşının planlamasını da anlatan Prof. Dr. Aydın, şu açıklamayı yaptı:

“65 yaş üzeri bireyler, öğretmenler, polisler, huzurevinde olan vatandaşlar ile kronik hastalığı olan herkesi aşılarsınız. Bunlar virüse yakalandığı zaman hastalığın ağır geçeceği, ölüm oranının yüksek olacağı kitleler. Bunları aşılarsak ki aşılayacağız; biz Şubat ayının ortalarından itibaren riskli grubu bağışık hale getirip, virüsün de yayılmasını kontrol edersek bahar ayını rahat geçiririz”

Salgınla mücadelede 4 ayağı bir arada sürdürülmesi gerektiğini söyleyen uzman isim, “Savunma sistemi oluşmuş olan insanlar, aşı ile savunma sistemi oluşturacağımız insanlar var. Bireysel tedbirleri uymayı daha artırmamız lazım ve kamusal kısıtlamaları denetlemeyi çok yüksek yapmamız lazım. Bu 4'ünü bir arada yapıp kümeleşmeden, virüsü birbirimize aktarıp virüse yaşama hakkı tanımayarak, biz bu savaşın galibi oluruz” ifadelerini kullandı.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.