DOLAR 32,5480 -0.02%
EURO 34,8813 -0.01%
ALTIN 2.437,460,32
BITCOIN 21723700,20%
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Korona virüs salgınında Türkiye’nin gündemine oturan flaş karar!

Corona virüs salgının ilk ortaya çıktığı günlerde kapatılan kahvehaneler yeni normalleşme süreci ile 81 ilde yeniden hizmete açılmıştı. Son olarak corona virüs nedeniyle Isparta'nın Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca beldesinde Türkiye'nin gündemine oturan flaş corona virüs kararı alındı. Alınan kararla birlikte tüm kahvehaneler kapatıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye'de corona virüs ilk vakaları 11 Mart tarihinden itibaren görülmesi sonrasında flaş tedbir kararları alınmıştı.

KAHVEHANELER KAPATILDI

Corona virüs salgının yayılmasını engellemek için alınan tedbir kararlar arasında kahvehaneler kapatılmış ve açılması yasaklanmıştı.

KAYMAKAMLIK FLAŞ KARARI DUYURDU

Türkiye'de corona virüs salgını hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken Isparta'nın Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca beldesinde koronavirüs hasta sayısı ile bu hastalarla temas eden kişilerde öngörülenden çok daha fazla artış yaşanması üzerine yeni tedbir kararları alındı. Bu çerçevede kahvehaneler kapatılırken, pastane, fırın ve unlu mamül satan işletmelerin içinde ya da dışında oturarak hizmet alınamayacağı bildirildi.

İKİNCİ BİR KARARA KADAR YENİ YASAK GELDİ

 

Konuyla ilgili Senirkent Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Senirkent İlçesi Hıfzıssıhha Kurulu 22.10.2020 tarihinde saat 10.00’da Senirkent Kaymakamı Alay YAZICI Başkanlığında toplandı. Koronavirüs salgınının etkileri ve vaka artışları tüm Dünyada halen devam etmekte olup özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme yaşandığı, birçok Avrupa ülkesinde kişilerin toplu olarak bir araya gelmemelerine yönelik yeni tedbirlerin alındığı görülmektedir. Ülkemizde de koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken ek kurallar ve önlemler belirlenmekte ve uygulamaya geçirilmektedir” denildi.

Öte yandan alınan tedbir kararları madde madde şu şekilde sıralandı:

1- Büyükkabaca Belediyesi kahvehane ve kıraathanelerde masa ve sandalyelerin kaldırılmasına,

2- Kafe,kafeterya,internet kafe,çay ocağı,çay bahçesi vb. işletmelerde müşterilerin işletme içinde ve dışında oturmaları,müşterilere hizmet sunumunun ikinci bir karara kadar yasaklanmasına,

3- Pastaneler,fırınlar,unlu mamül satışı yapan vb.yerler satışlarına devam edecek fakat müşteriler işletme içinde ve dışında oturmayacak,işletmelerde müşterilere hizmet sunumu yapılmayacak,

4- Kahvehane ve kıraathanelerin diğer dükkan vb. işletmelere içecek satışı yapabilmesine, Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına dair alınan kararların ivedilikle planlanmasına/uygulanmasına, tüm kolluk ve belediye zabıtası birimleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine , Oy birliği ile karar verilmiştir.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.