DOLAR 32,5105 0.02%
EURO 34,7877 -0.04%
ALTIN 2.500,440,66
BITCOIN 20863501,08%
Kayseri
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Korona Virüs İçin Çarpıcı Türkiye Açıklaması

Korona Virüs İçin Çarpıcı Türkiye Açıklaması

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyada yayılmaya devam eden korona virüs hakkında flaş bir açıklama yapıldı.Fizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş konu hakkında yaptığı açıklamalarında korona virüsün gen yapısından dolayı Türkiye'de salgına neden olmayacağını ifade etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:34
Korona Virüs İçin Çarpıcı Türkiye Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan tüm dünyayı etki altına alan korona virüs hakkında Fizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş çeşitli açıklamalarda bulundu. Oytun Erbaş açıklamalarında gen farkından dolayı virüsün Türkiye'de salgına neden olmayacağını ifade etti.

Erbaş açıklamalarında vatandaşların virüs ile ilgili rahat olması gerektiğini ifade ederek gelse bile 10-20 vak'ada görülebileceğini virüse karşı bol bol elleri ve yüzü yıkamak gerektiğini maske takmanın bir işe yaramayacağını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Oytun Erbaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Koronavirüsün şu ana kadar yayılım bölgesi Wuhan ve çevresi yani Çin. Bu bölgedeki genetik kökeni ortak insanları yakalıyor. Bunlar daha çok sarı ırk ve kısa boylu insanlar. Yapılan çalışmalarda virüsün akciğerde tutunduğu protein Asya ırkında daha fazla. Beyaz ve siyah ırklarda ise 6’da 1 oranında daha az.

“DAHA BİR ŞEY YOK ORTALIKTA”

Onun için buralarda görülse bile çok daha az görülecektir ve hafif geçecektir. Koronavirüs Türkiye’ye de gelebilir ama asla Çin’deki gibi salgın yapmaz. 10 vak'a, 20 vak'a olabilir. Bunu bilemeyiz. Onu gelince görürüz. Daha bir şey yok ortalıkta. Ama ben asla bir hızlı yayılım beklemiyorum.

Burada gen farkı çok önemli. İki tane makale var bununla ilgili. İnsanların genetik özellikleri farklı olduğu için Asyalıları, beyaz ırkı ve siyah ırkı farklı etkilediği çok net olarak biliniyor. Türkler Asya ırkı ama bize biraz da Akdeniz’den de gen gelmiş. Biz biraz Macaristan, Rumen grubundan da gen almışız. Daha karışık bir gen grubuyuz. Ben Türkiye’nin çok az etkileneceğini düşünüyorum”

MASKE TAKMAK ENGEL OLMUYOR

Açıklamalarında maske takmanın hastalığı engellemeyeceğini hatta nemden dolayı daha fazla yakalanma riskine sahip olunacağını ifade eden Oytun Erbaş açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bağışıklık sorunu olanlar eğer vak'a çıkarsa evden çıkmasınlar. El yıkaması çok önemli. Ben eskiden ellerimi 3-4 defa yıkarken şu anda 5-6’ya çıkardım. Yanımda kolonya alışkanlığı kazandım. Ellerimi yıkayamıyorsam bir kolonyadan geçiriyorum.

Maske takmaya gerek yok. Çünkü maske nemle ıslanıyor. Virüs üstünde daha çok birikir. Maske bırakın önlemeyi hasta olmayı bile kolaylaştırabilir. Virüsün bulaştığı 3 yer var. Göz, burun ve ağız. Paniğe gerek yok. Önemli olan akılcı olmak. Ben bazen görüyorum.

Çok fazla miktarda ‘vak'a çıksa’ diye bir hazırlık var. İnşallah Sars gibi olur ve bu ülkeye uğramaz. Biz de koronavirüsten hiç üzülmeyiz”

 

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.