DOLAR 32,5387 0.15%
EURO 34,9566 -0.05%
ALTIN 2.456,290,84
BITCOIN 20864981,08%
Kayseri
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KİTAP KAHVE PROJESİNDEN SAĞDUYULU YAŞAM ETKİNLİKLERİ

Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından yürütülen Gençlik Spor Bakanlığı GPDP 2020-1 (Gençlik Projeleri Destek Programı) destekli POZİTİF OKU/YORUM KİTAP KAHVE projesi kapsamında etkinlikler devam ediyor. Proje kapsamında bugün Yeşilhisar Kaymakamı Fatih Bayram, Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Olgunharputlu’nun katılımı ile Yeşilhisar, Soğanlı bölgesi ve Avla Kanyonunda Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa parolası ile etkinlik gerçekleştirildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 23:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlerimizin kendi istek ve yönelimlerine katkı sağlayarak ders çalışma ve kitap okumanın biraz daha ötesinde severek, isteyerek ve kolaylıkla gelebilecekleri zengin kütüphanesin oluşturulduğu, doğru kaynaktan doğru bilgi edinebilecekleri “Sağduyulu Yaşam” başlığı altında fiziksel aktivelere, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konularına ağırlık verilen proje kapsamında dernek binamızda oluşturulan kütüphane de 2000 den fazla kitap bulunmaktadır. Diyen proje koordinatörü ve aynı zamanda eğitimci olan Mustafa TAŞDEMİR; Okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlayacak, okuduğunu anlayan gençlerin yetişmesine olanak sağlayan bir ortam oluşturmayı hedeflemiştik, Alanında uzman ve kendini geliştirmiş, toplumda tanınmış, gençlerimize rol model olacak uzman, akademisyen, yazar, şair, doktor, diyetisyen vb kişilerle yüz yüze, telekonferans /uzaktan eğitim yöntemleri ile buluşmalar sağladığımız projemizde alanında uzman kişilerce eğitim merkezli faaliyetler yürütülerek pozitif ve sağduyulu gençlerin yetişmesine aynı zamanda hareketli bir neslin oluşmasına katkı sunacak bir Kitap Kahve ortamı oluşturarak yürütmüş olduğumuz bu proje ile hedeflerimizi çok şükür tek tek gerçekleştiriyoruz dedi.
Sağduyulu Yaşam Etkinlikleri kapsamında fiziksel aktivite ve Hareketli yaşam konularına önem veren dernek proje kapsamında Yeşilhisar Soğanlı vadisinde Yeşilhisar Kaymakamı Fatih BAYRAM, Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Olgunharputlu ile 40 kadar gençle Soğanlı Vadisinde sağlıklı yaşam için Helal ve Sağlıklı gıdalardan oluşan organik ürünlerle kahvaltı yaptıktan sonra yürüyüş yaparak sağlıklı yaşam konulu kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Sağlıklı yaşam gereği olarak da Soğanlı Bölgesinde bulunan muhteşem güzelliklerle dolu Avla Kanyonunda yürüyüş yapıldı.
Bugün gerçekleşen etkinliğe katılan Yeşilhisar Kaymakamı Fatih BAYRAM, Belediye Başkanı Halit TAŞYAPAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BOZDAĞ tarafından gençlerimize yönelik Pozitif Oku-Yorum Projesinin ne kadar verimli olduğunu bizzat görmenin mutluluğunu yaşadıklarını aynı zamanda pandemi sürecinde evlerinde kalmış olması nedeniyle de kurallara uyarak bu tarz aktivitelerle gençlerin daha sağlıklı ve zinde olacaklarını ifade ettiler ve bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkan be Yöneticileri ile Projede görev almış kişilere teşekkür ettiler. Programa katılan herkesi de tebrik ederek bu ve buna benzer etkinliklerin devam etmesi gerektiğini bu konuda Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üzerimize düşen ne ise desteği vereceklerini ifade ettiler.
Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Mustafa OLGUNHARPUTLU da yürütmüş olduğumuz proje ile toplum içerisinde özellikle ihtiyacını hissettiğimiz güzel ahlaka ihtiyaç duyulan rehberliği, etkili ve güncel bir içerikle, yaygın ve estetik bir şekilde tüm gençlere sunan; insaf sahibi, güzel ahlâklı, temiz kalpli, doğru düşünen kendini ifade etmede özgün ve özgür davranabilecek ideal bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerimize sağduyulu, haysiyetli, güzel ahlak sahibi, öz disiplin gelişimini gerçekleştirici, verimli ders çalışma yöntemleri, kritik analitik düşünme becerisi, milli manevi değerler kazanımı alanlarında çalışmalar yapılması gençlerimiz adına önem taşımaktadır. Biz her ne kadar Kütüphanemizi dernek binamıza kurmuş olsak da Kitap Kahve ortamı bulamayan gençlerimiz için de youtube kanalımız üzerinden uzaktan eğitim seminerleri düzenliyoruz. Takip ettikleri eğitim seminerlerini ve okuduğu kitabı anlamaya yönelik teşvik edici (KAHOOT vb) yarışmalarla kendisini sürekli geliştirecek pozitif düşünen genç topluluk için çalışıyoruz dedi. Ayrıca bu faaliyetimize iştirak eden ve desteklerini esirgemeyen Yeşilhisar Kaymakamı Fatih Bayram ’a, Belediye Başkanı Halit Taşyapan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ’a çok teşekkür ederiz dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.