DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0756 -0.15%
ALTIN 2.298,130,92
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
“Kırsal alanlara yetersiz hizmet köylüyü şehre göçe zorluyor”

“Kırsal alanlara yetersiz hizmet köylüyü şehre göçe zorluyor”

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç" Kırsal mahallelerde yaşayan insanların en ufak rahatsızlığında gidebileceği bir sağlık ocağı yok, en ufak rahatsızlığında şehre gitmek zorunda kalıyor. Günümüz teknoloji çağı olmasına rağmen, bir çok mahallede cep telefonu zor çekiyor, cep telefonu çekse mobil veri çekmiyor, Corona virüs döneminde online eğitim sisteminde kırsal mahallelerde yaşayan çoğu öğrenci internet çekmediği için, dağ taş gezerek internetin çektiği yeri arıyorlardı, internet çekmediği için eğitimden mahrum kalmışlardı. insanlar paralarını ödemelerine rağmen cep telefonu internetinden faydalanamıyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 13:04
“Kırsal alanlara yetersiz hizmet köylüyü şehre göçe zorluyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim yetersizliği var, aileler çocuklarını daha iyi okullarda daha iyi eğitim alması için şehre göndermek zorunda kalıyor. Şehirde eskidi diye kaldırım taşları değiştirilirken bazı mahallelerde mahalle sakinleri yazın tozlu yolun, kışın çamurlu yolun çilesini çekmek zorunda kalıyor. Köylü çocuğunu okula gönderecek olsa okul yok, işe gönderecek olsa iş yok, hastalansa, sağlık ocağı yok, eczane yok, acil para yatıracak olsa, veya hesabına para gelse bankamatik yok, camisi var imam yok, Şıhlı, Havadan, Çataloluk, Şahmelik gibi mahallelerden acil işim çıktı şehre geleyim dese ulaşım yok, özel araçla gelmek zorunda, hayat pahalılığı var, özel araçla gideyim dese Sarıkaya Şıhlı gibi uzak mahallelerde özel araçla gidiş geliş en az 250 TL, Sindelhöyük Develi en az 50 TL, köylü bütün bu zor şartları kafasında değerlendiriyor, kısacası köylere yapılan yetersiz hizmet köylüyü şehre göçe zorluyor. Köylü milletin efendisi diyoruz, köylüyü her hizmetten mahrum bırakıyoruz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.