DOLAR 32,5444 0%
EURO 35,0048 0.47%
ALTIN 2.435,150,50
BITCOIN %
Kayseri
26°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Kira Artışları Tahliye Sebebi

Yasal miktarın altında bir artırım üzerinde anlaşılması halinden bunun ispat edilebilmesi açısından anlaşmanın mutlaka yazılı olması gerekir.” Ayrıca, ALIMCI ,KİRA ARTIŞINI ENGELLEMEZ

ABONE OL
Eylül 25, 2022 04:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hukukçu Murat Alımcı Ev sahiplerin Dikkatine Kira Artışları Tahliye Sebebi

Kiracı ve mülk sahibi sözlü olarak artış oranında anlaşmış olsalar bile kiralayanın artış bedelini talep etme ve ardından taşınmazın tahliyesini isteme hakkı bulunuyor.

Kira artış bedelleri yasal oranın üzerinden yapılmıyorsa, kiracı ve kiralayan sözlü olarak artış oranında anlaşmış olsalar bile Evsahibinin artış bedelini talep etme ve ardından taşınmazın tahliyesini isteme hakkı bulunuyor.

Bundan dolayıda kira artış oranının altında kalan kira bedelleri 5 yıl geriye dönük olarak kiracıdan talep edilebilir.Diyen Hukukçu Murat Alımcı sözlerine devam etti. “Kiracı ile Kiralayanın kira artış dönemlerinde, yasal miktardan daha azında sözlü olarak anlaşması dahi ileriki süreçte kiralayanın birikmiş bedelleri talep etme hakkına engel olmaz

“Kiracısı olduğunuz evin satışa çıkarılmasi kira artışına engel olmadığını belirterek, “Borçlar Kanunu 344. maddesi açıktır. Konutun satışı kira artışı yapılmasını engelleyen bir durum değildir. Artış yapılmalı” yanıtını verdi dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.