DOLAR 32,3389 0.17%
EURO 35,1782 -0.03%
ALTIN 2.240,84-0,11
BITCOIN 2091910-5,46%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

KİGADER KAYÜ’DE

2018 senesinde kurulan Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen bir öğrencilerinin Türkiye birincisi olduğunu belirten Karamustafa, kameralı sınav sistemiyle ilgili de konuştu. Karamustafa, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Melih Bulu için söylenen ‘Kayyum rektör’ ifadesine de sert çıktı. Kayseri İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Duygu Uludaşdemir ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri Üniversitesi(KAYÜ) Rektörü Prof.Dr.Kurtuluş Karamustafa'yı ziyaret etti. Sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Karamustafa, başında bulunduğu üniversite hakkında bilgi verdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplam 18 bin kayıtlı öğrencileri olduğunu belirten Karamustafa, pandeminin eğitim üzerindeki etkileri anlattı. Karamustafa, “Pandemi sürecinde öğrencilerimiz uzaktan eğitim alıyor. Bunu fırsata çevirmeleri lazım.Bu sayede teknolojiyi kullanmayı öğrendik.Çok güzel ders yapıyoruz.Bununda dezavantajları oluyor tabi ki. Ama üniversite açılırsa, pandemi hareketliliği yaşanır ve sağlık konusunda sıkıntıya düşeriz.Koşullar stabil hale gelinceye kadar bu şekilde devam etmek zorundayız.KAYÜ olarak uzaktan eğitim konusunda Eylül gibi durum düzelirse normale dönebiliriz diye düşünüyoruz.“ dedi. Türkiye birincisi çıkarttık Yeni bir üniversite olmalarına rağmen Türkiye birincisi çıkarttıklarını belirten Karamustafa, “Meslek Yüksek Okulu bir öğrencimiz İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda ilk kez girdiği sınavda Türkiye birincisi oldu. Babası pazarcılık yapıyor. Tokat'lı kendisi. Bölümünde de birinci değil. Ona diplomasını verdik, ödüllendirdik.” dedi. Kameralı sınav sistemine tepkilere cevap Üniversitede sınavları online olarak yapacaklarını anımsatan Karamustafa, buna karşı çıkan öğrenciler için de yüz yüze sınav yapacaklarını söyledi. Tepkilere anlam veremediğini de kaydeden Karamustafa, “Kameralı sınavlar da olacak tabiki.Ama isteyen öğrencilere ‘Gelin okulumuzda yüz yüze sınava girin’ diyoruz. Her öğrenci kendi ilindeki bir okulda sınava girsin diye düşündük ama bunu planlamak pratikte çok zor.Şuan teknoparkta bir firma program geliştirdi ve üzerinde çalışıyor.Sağlıklı sınav yapalım, kimsenin hakkını yemeyelim.Herşey okulda ve sınıfta verilen eğitimle olmuyor.” diye konuştu. ‘Kayyum Rektör’ ifadesine sert tepki Boğaziçi Üniversitesi’ne Rektör Melih Bulu’nun getirilmesi ve protestolarla ilgili de konuşan KAYÜ Rektörü Karamustafa, atamanın kanunlara ve hukuka uygun olarak devletin en yetkili kişisi tarafından yapıldığını hatırlattı. Protestoların marjinalleştirildiğine değinen Karamustafa, özellikle ‘kayyum rektör’ ifadesinin çok yanlış olduğunu vurguladı. Karamustafa, “Devlet orda üzerine düşeni yapmıştır.Hem o hocamız Kayseri Fen Lisesi mezunudur.Çokda başarılıdır. 1970 Kırıkkale doğumludur.Sayın Bulu, rektör olma kriterlerini ise fazlasıyla taşıyan bir bilim insanıdır” diye konuştu. “İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE YARDIMCI OLABİLİRİZ” KİGADER Başkanı Duygu Uludaşdemir de ziyarette dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.İletişim Fakültesi mezunu öğrencilerin sahada kazanacakları deneyimler konusunda dernek olarak her türlü yardımı sağlayacaklarını ifade eden Uludaşdemir, “Dernek olarak mesleğe adım atacak kişilere eğitim vermek, nasıl soru sorulabiliri anlatma amaçlarımız arasında.” dedi. Dernek başkan yardımcısı Mehmet Uzel, üyeler Öner Çalış ve İsmail Yıldız'ın da hazır bulunduğu ziyaret , hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.