DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9627 -0.34%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN %
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kazım Yücel: “Öğrenciler Mağdur Edildi”

KAYSERİ,(BGC)-Yeni eğitim-öğretim yılında ziller çaldı ve özerk kurum hüviyeti taşıyan üniversiteler farklı açılış tarihleriyle yeni döneme yüz yüze geçmeye başladı. Bu durum, yüz binlerce yeni üniversite öğrencisi arasında kalacak yer bulma sorununu tetikledi. Yaz mevsiminin sona ermesi, ekonomideki son tablo ve devlet yurtlarına yönelik yoğun talep de öğrencilerin sorunlarına tuz biber oldu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 04:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, bu meselelere ilişkin konuşma yaparak öğrencilerinin mağduriyetine dikkat çekti: “Kayseri 100 bin kadar üniversite öğrencisine ev sahipliği yapıyor. Bir önceki yıl pandemi dolayısıyla okullar açılmayınca bu sıkıntılar gündeme gelmedi, ancak birtakım cemaatlerin burada bu görevleri üstlenmesi kaynaklı Türkiye genelinde devlet bu konuları onlara pas atmış gibiydi. FETÖ örgütünün aradan çıkmasıyla öğrenciler devlete sırtını dayama ihtiyacını hissetti.”

Yücel, Kayseri’ye yeni gelen müstakbel üniversiteli gençlerin derinleşmiş sıkıntılar ile karşı karşıya olduğunu belirterek “Kayseri’de nereden baksanız 50 binden fazla öğrenci şehir dışından geliyor. Şehir dışından gelen öğrencilerin burada ev ihtiyacı var. Bu ihtiyaçlar üniversitenin altyapısına girer. Bu altyapıyı hazırlamadan üniversite açmak meseleleri halletmek demek değildir. Talas bölgesinde Erciyes Üniversitesi’nin ağırlığı çok fazladır. Talas’ta bugün boş ev olmaması ve devletin öğrencilere sıra verirken yedeğe koyması velileri tedirgin ediyor. Aileler Kayseri’de emlakçılarda ev aramaktan yılmış durumda. Ev sahipleri kira fiyatlarına tavan yaptırarak öğrencileri mağdur etti. Öğrenciler birleşip ev kiralamak istese de fiyatlar çok yüksek. Türkiye gerçeği olan asgari ücret ortadayken başka şehirlerden gelen gençlerimizin bu sorunu aşması mümkün değil” diye konuştu.

“YETKİLİLERİN HİÇBİR GAYRETİ YOK”

Yücel, devlet yurtları konusunda yetkililerin yeterince ilgilenmediğini dile getirerek “Bir üniversite yapılırken o üniversiteye müracaat edilecek gençler göz önüne alınmalıdır. Bu öğrencilere yurtlar mutlaka tesis edilmelidir. Kayseri’de 3-4 bin öğrenciye yetecek yurtların olması demek, asgari ücretli ailelere “çocuğunu başka şehre gönderme” demektir. Bu tüm Türkiye’nin sorunudur. Bizlere gelen talep ve şikayetlerin neredeyse çoğu bu noktadadır. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün çözüm konusunda hiçbir gayreti yok. Yurtlarda yedeğe alınmış öğrenciler umutla bekliyor. Örneğin kız çocuğu nereye gidecek, otellerde yer olmazsa ne yapacak, ev bulamıyor, sokakta mı yatacak? Devlet bu kaygıları güden gençleri mağdur etti” ifadelerini kullandı.

“REZİDANSI BEKLEYENLER, KAPASİTENİN İKİ KATI KADAR”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarına yönelik parantez açan Yücel, “Sayın Bakan’ın açıklamalarını kamuoyu dinlemeli ama biz vatandaşın dertlerini dinlediğimiz zaman Sayın Bakan başka bir ülkede yaşıyormuş gibi geliyor” dedi. Yücel, bunu tanıklık ettiği bir olayla ilişkilendirerek “Kayseri’de pek çok öğrenci yurtlara yerleşemedi, ev bulamadı, rezidanslarda yer bulamadı. Dün akşam Talas’ta bir ailemiz için rezidansa müracaat etmiştik. Rezidans dolmuş, bekleyenler rezidans kapasitesinin iki katı oranda” diye ekledi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.