DOLAR 32,5140 -0.09%
EURO 35,0488 0.43%
ALTIN 2.434,160,47
BITCOIN 21069381,06%
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kayseri’nin Türkiye’de ki Aspir Üretimin de Hedefi İlk Üç

Kayseri de %75 hibe projesinden aspir tohumu alarak ekilişi gerçekleştirilen Kocasinan İlçesi'nde üreticiler aspir hasadına başladı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 03:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ,Kocasinan İlçe Müdürü Abdulaziz Yıldırım ve Teknik Personelleri ile birlikte Elmalı Mahallesinde aspir hasadı yapan üreticilerden Selahattin Sofular’ı ziyaret etti.
46 dekar alanda aspir ekim yapan üretici Sofular,”Elde ettiğim hasat ile öncelikle ailemin yağ ihtiyacını karşılayacağım, kalan kısmını ise satmayı düşünüyorum. Tarım Bakanlığı’nın üreticilere yapmış olduğu bu destekleme modelinden ve aspirin veriminden gayet memnunum.Aspir ekimi yapmasam arazim boş kalacak.Aspirin ara ürün olarak değilde bundan sonraki sezonlar normal ürün olarak ekmek istiyorum”, dedi.
İl Müdürümüz Mustafa Şahin de yaptığı açıklamada; “2021 yılı Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi ve Artırılması Projesi kapsamında Kayseri’de çiftçilere ilk kez, aspir tohumu dağıtımını sağladık. Bu yıl İlçemizde ki üreticiler bulunduğumuz bölge içerisinde çok geniş bir alanda Bakanlığımızın % 75 hibe destekleriyle aspir ekimini gerçekleştirdi. Bir önceki yıla baktığımız zaman Kayseri’nin tamamında yaklaşık 4500 dekarlık bir ekiliş olması, bu seneki ekilişin ise 20000 dekarın üzerine çıkması Kayseri bölgesindeki aspir ekilişinde % 500’e varan bir artışın olduğunu bizlere gösteriyor. Aspirin ülkemizdeki yağ açığın kapatılmasında ki öneminin yanında üreticilerimizin küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını beslerken küspe olarak kullanmaları, hiçbir şekilde atık bir malzeme kalmaması, ülkemizdeki tarım ve hayvancılığın entegre olması anlamında da oldukça önemlilik arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.