DOLAR 32,5857 0.29%
EURO 35,0398 0.18%
ALTIN 2.460,541,01
BITCOIN %
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
KAYSERİ’NİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

KAYSERİ’NİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

Kayadan oyma kiliselerin yanı sıra sayısız peri bacası bulunan Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Bölgesi’nde Soğanlı Meydan Kentsel Tasarım Projesi için yer teslimi yapılırken ve yürüyüş yolları hayata geçirilirken, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in talimatları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın destekleri ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun’un işbirliği ile hazırlanan Tahtalı Kilise restorasyon projesi de tüm hızıyla sürüyor. Birçok medeniyetin yaşadığı, çok sayıda kilise ve peri bacasının yer aldığı Erdemli ve Soğanlı Vadisi eserleri için çevre düzenleme ile arkeolojik kazı ve temizlik çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:15
KAYSERİ’NİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin işbirliğinde İncesu ilçesinin simgelerinden olan tarihi Karamustafa Paşa Külliyesi içerisinde yer alan Arasta Çarşısı, yeni yüzüne kavuşarak, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca İncesu ilçesi Örenşehir Mahallesi’nde devam eden ve İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşılan arkeolojik kazı çalışmaları da sürerken, çalışmalar tamamlandığında tarih yeniden yazılacak. İncesu’daki tarihi kiliselerin de restorasyon çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, ilçede tarihi değerleri bir bir gün yüzüne çıkararak, turizmin gelişmesine büyük katkı sağlıyor.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.