DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9627 -0.34%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN %
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KAYSERİ LİSESİ’NDE BAYRAK TÖRENİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ LİSESİ’NDE BAYRAK TÖRENİNE KATILIP, İSTİKLAL MARŞI OKUDU Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni haftanın ilk gününde Kayseri Lisesi’nde düzenlenen bayrak törenine katılarak, yöneticilerle İstiklal Marşı’nı okudu. Büyükkılıç, “İstiklal Marşı’mızı söyleyip, ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektik. Ay yıldızlı bayrağımız hep göklerde dalgalansın. Rabbim, gönderden indirmesin, ezanlarımızı susturmasın” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilde tüm okullarda, yeni haftanın ilk günü olan Pazartesi günü saat 10.00’da yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını, herkesin bulundukları yerden İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri için davette bulunmuştu. Bu kapsamda Kayseri Lisesi’nde düzenlenen bayrak törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Kayseri Lisesi Müdürü Ali Durmuş ve öğretmenler katıldı. Saat 10.00 itibariyle hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunurken, öğrenciler ve aileleri de bulundukları yerden ve balkonlardan eşlik etti. Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “İstiklal Marşı’mızı söyleyip, ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektik. Ay yıldızlı bayrağımız hep göklerde dalgalansın. Rabbim, gönderden indirmesin, ezanlarımızı susturmasın. Biz bugün Kayseri Lisemizi tercih ettik, milli mücadeledeki yeri bambaşka olan bir lisemiz, aynı zamanda devlet adamları, siyaset adamları, gerek eğitimde, gerek sanat ve edebiyatta Türkiye’de ve dünyada kendisinden söz ettiren isimler yetiştiren lisemizdir” dedi. “İSTİKLAL MARŞIMIZA VE AKİFİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ” İstiklal Marşı’na ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a sahip çıkmaya devam edecekleri vurgusu yapan Başkan Büyükkılıç, “Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kayseri’mizin bu lisesinde bulunmak gurur verici. Biliyorsunuz, tarihi binayı Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Mücadele Müzesi konumuna getirdik. Bütün bu güzellikleri bağrında barındıran lisemizde, değerli yöneticilerimizle, öğrencilerimizle de gönülden, balkonlarından katılmak suretiyle bu anı yaşadık. Tekrar İstiklal Marşı’mıza, Akif’imize sahip çıkma duygusuyla bu dönem hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Büyükkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un bu seneyi İstiklal Marşı yılı olarak belirlediğini hatırlatarak, yerel yönetimler olarak bu konuda üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ LİSESİ’NDE BAYRAK TÖRENİNE KATILIP, İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni haftanın ilk gününde Kayseri Lisesi’nde düzenlenen bayrak törenine katılarak, yöneticilerle İstiklal Marşı’nı okudu. Büyükkılıç, “İstiklal Marşı’mızı söyleyip, ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektik. Ay yıldızlı bayrağımız hep göklerde dalgalansın. Rabbim, gönderden indirmesin, ezanlarımızı susturmasın” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilde tüm okullarda, yeni haftanın ilk günü olan Pazartesi günü saat 10.00’da yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını, herkesin bulundukları yerden İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri için davette bulunmuştu.

Bu kapsamda Kayseri Lisesi’nde düzenlenen bayrak törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Kayseri Lisesi Müdürü Ali Durmuş ve öğretmenler katıldı.

Saat 10.00 itibariyle hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunurken, öğrenciler ve aileleri de bulundukları yerden ve balkonlardan eşlik etti.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “İstiklal Marşı’mızı söyleyip, ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektik. Ay yıldızlı bayrağımız hep göklerde dalgalansın. Rabbim, gönderden indirmesin, ezanlarımızı susturmasın. Biz bugün Kayseri Lisemizi tercih ettik, milli mücadeledeki yeri bambaşka olan bir lisemiz, aynı zamanda devlet adamları, siyaset adamları, gerek eğitimde, gerek sanat ve edebiyatta Türkiye’de ve dünyada kendisinden söz ettiren isimler yetiştiren lisemizdir” dedi.

“İSTİKLAL MARŞIMIZA VE AKİFİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İstiklal Marşı’na ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a sahip çıkmaya devam edecekleri vurgusu yapan Başkan Büyükkılıç, “Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kayseri’mizin bu lisesinde bulunmak gurur verici. Biliyorsunuz, tarihi binayı Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Mücadele Müzesi konumuna getirdik. Bütün bu güzellikleri bağrında barındıran lisemizde, değerli yöneticilerimizle, öğrencilerimizle de gönülden, balkonlarından katılmak suretiyle bu anı yaşadık. Tekrar İstiklal Marşı’mıza, Akif’imize sahip çıkma duygusuyla bu dönem hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Büyükkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un bu seneyi İstiklal Marşı yılı olarak belirlediğini hatırlatarak, yerel yönetimler olarak bu konuda üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.