DOLAR 32,6547 -0.31%
EURO 35,0872 -0.02%
ALTIN 2.444,78-0,21
BITCOIN 20673382,29%
Kayseri
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

  • Haber Yeni Gündem
  • Gündem
  • Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor


Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor


ABONE OL
Haziran 29, 2024 15:13
Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Özhaseki:”Kayseri hem meyve sebze üretecek hem de gıda satışı yapabilir hale gelecek”

Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tanıtım programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yeni bir organize sanayi kuruyoruz ancak bu bildiğimiz organize sanayi değil; bacası yok, etrafa duman saçmıyor ve çok ağır sistemler gerekmiyor. Kocasinan tarıma dayalı organize sanayi bölgesi 1.237 bin metrekareden oluşuyor. Neredeyse 1 milyon 250 bin metrekareden bahsediyoruz. Seralarda üretim yapılacak. Kayseri hem kendi ihtiyacı olan meyve ve sebzeyi üretecek hem de çevre illere özellikle yurtdışına gıda satışı yapabilir hale gelecek” dedi.

Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Ön Tahsis Duyuru Toplantısı Kayseri Ticaret Borsası’nda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Sayın Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KTB Başkanı Recep Bağlamış, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, OSB Başkanı Mehmet Yalçın ve KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, topraksız tarımın kapılarının açıldığını ifade ederek, “Bugün burada yeni bir teknoloji, yeni bir anlayış topraksız tarımın kapısını açıyoruz. Yeni bir organize sanayi kuruyoruz ancak bu bildiğimiz organize sanayi değil; bacası yok, etrafa duman saçmıyor ve çok ağır sistemler gerekmiyor. Kocasinan tarıma dayalı organize sanayi bölgesi 1.237 bin metrekareden oluşuyor. Neredeyse 1 milyon 250 bin metrekareden bahsediyoruz. Seralarda üretim yapılacak. Kayseri hem kendi ihtiyacı olan meyve ve sebzeyi üretecek hem de çevre illere özellikle yurtdışına gıda satışı yapabilir hale gelecek.Kayseri’de yıllık 10 bin ton sebze ve meyve üretimimiz var. Bu kurulacak Organize Sanayi ile birlikte bu üretim miktarı 35 bin tona çıkacak ve Kayseri ekonomisine de yıllık 1 milyar civarında da bir katkı sağlanmış olacak. Kayseri’ye en yakın Antalya, Adana gibi Akdeniz ülkelerine de meyve sebze tedariki yapılıyordu bu da haliyle ulaşım, nakliye bedeli ile fiyatları yükseltiyordu. Bütün bunlar yapıldığında Kayserimizde sebze ve meyveyi daha uygun fiyata yemiş olacağız” diye konuştu.

‘1500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK’
Bakan Özhaseki, “Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesiyle Kayseri yaklaşık 5 milyar liralık bir yatırımı sağlamış olacak ve bu bölgede yüzde 75’i kadınlardan olmak üzere 1500 kişi istihdam edilecek. OSB’nin enerji ihtiyacı da jeotermal enerji ve güneş enerji santralleri ile sağlanacak” dedi

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.