DOLAR 32,3616 0.12%
EURO 35,0292 -0.2%
ALTIN 2.324,930,25
BITCOIN 2272623-0,59%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kayseri İle Misurata Arasında “Kardeş Şehir” İmzaları Atıldı

KAYSERİ,(BGC)-Türkiye ile Libya ilişkilerinin geliştirilmesi için, sanayi, ticaret ve kültürel alanlar başta olmak üzere ilişkilerin çok yönlü olarak güçlendirilmesi kapsamında liman kenti Misurata ile kardeş şehir protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 04:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alaman Resort’ta gerçekleşen imza törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve iş insanlarının yer aldığı heyetin yanı sıra, Libya İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Sanayi Bakan Yardımcısı, Libya Büyükelçisi Kenan Yılmaz ve Misurata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler ile Misurata Belediye Başkanı Mahmoud Sgutri ve heyeti katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşı ve Libya milli marşı ile başlayan imza töreni, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Misurata Belediyesi’nin kısa tanıtım videolarının izlenmesiyle devam etti.

KARDEŞ ŞEHİR SAYISI 15’E ULAŞTI

Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin ülkenin adeta güvencesinin sembolü olduğunu anlatan Başkan Büyükkılıç, değişik ülkelerde kardeş şehirlerin söz konusu olduğunu, en önemlilerinden birisinin Bosna Hersek’in Gorazde ve Mostar şehirleri olduğunun altını çizerek, son süreçte Azerbaycan’ın Şuşa ile Libya’nın Misurata şehirleri ile kardeş şehir sayısının 15’e ulaştığını paylaştı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.