DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,1057 -0.08%
ALTIN 2.298,430,93
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

Kayseri’de Kadın Ambulans Şoförleri Hastaların İmdadına Yetişiyor

KAYSERİ, (BGC) - Kayseri'de kadın ambulans şoförleri Saliha Amas ve Nuriye Yücel Yağmur, hastaların imdadına yetişiyor. 10 senedir paramedik olarak çalıştığını belirten Nuriye Yücel Yağmur, "Sürücü olmak stresli bir meslek. Hem kendinin hem arkadaşlarının hem de hastanın sorumluluğu sizde oluyor. Ambulans şoförlüğü daha dikkat edilmesi gereken bir görev" dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de sağlık çalışanları Saliha Amas ve Nuriye Yücel Yağmur ambulans şoförlüğü yapıyor. Sağlık çalışanı iki genç kadın hastaların imdadına yetişiyor.

16 yıldır Kayseri’de acil tıp teknisyeni olarak çalışan Saliha Amas “Kayseri vatandaşı zaman zaman çok duyarlı. Sürücüler çoğu zaman anlayışlılar. Bize bazen gülümseyerek bakıyorlar. Alkışladıkları bile oluyor. Ben 16 yıldır bu mesleği yapıyorum. Kayseri 112 bu anlamda çok yol katetti. İlk başladığımız zamanlarla şu an çok farklı. İlk zamanlar yok verme konusunda çok sıkıntı yaşıyorduk. Bizde eğitimler verdik bu konuda. Trafikte de belirli bir akış şeması var. Saygılı insan çok fazla” diye konuştu.

“Ambulans Şoförlerinde Bayanları Gördükleri Zaman Daha Çok Yol Veriyorlar”

10 senedir paramedik olarak çalıştığını belirten Nuriye Yücel Yağmur “Stresli ama aynı zamanda güzel. 112 hem çok zor hem de çok güzel bir meslek. İnsanlara en zor zamanlarında yardım ediyoruz. Sürücü olmak stresli bir meslek. Hem kendinin hem arkadaşlarının hem de hastanın sorumluluğu sizde oluyor. Ambulans şoförlüğü daha dikkat edilmesi gereken bir görev. O yüzden tabi ki zor. Arka kabinde çalışamaya göre daha zor. Sivil hayatımızda bayan şoförlere çok öncelik tanınmıyor. Ambulans şoförlerinde bayanları gördükleri zaman daha çok yol veriyorlar. Yardımcı oluyorlar” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.