DOLAR 32,5411 -0.01%
EURO 35,0138 0.3%
ALTIN 2.425,440,11
BITCOIN 2102034-3,37%
Kayseri
28°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kayseri’de gençleri tarihe cezbedecek yarışma

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri'de genç kesimin kent tarihine ilgisini geliştirmek amacıyla, kamu ve STK işbirliğiyle yeni bir yarışma hayata geçiriliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Kapadokya, Kültepe, Koramaz Tarih Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği üyesi Prof. Dr. Bilgin Yazlık, projenin yetkili mercilere sunulduğunu belirtti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Derneğin ofisinde düzenlenen basın toplantısında söz alan Yazlık, derneğin Melikgazi Belediyesi ile ortak geliştirdiği yarışma projesinin Aralık ayında Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulduğunu anlattı. Yazlık, katılımcı gençlere yarışacakları branşla ilgili teknik eğitim vereceklerini de dile getirdi.

Yazlık, konuşmasında “Projenin hedefi 16-29 yaş arasındaki genç nüfusu Koramaz Vadisi ve Kültepe’deki doğal ve tarihi varlıklarla ilgili farkındalık oranının yükseltilmesine katkı sağlamaktır. Bu varlıklar ile kültür endüstrisi alanında, birtakım girişimcilik faaliyetleri, yarışmalar, sergi ve atölye çalışmaları içeren bütünsel bir yaklaşımla proje geliştirdik. Bunu basit bir yarışma olarak kurgulamadık. Örneğin gençlere önce fotoğraf çekmeyi öğreteceğiz, sonra fotoğraf çektireceğiz. Kısa video çekilirken senaryosundan tutun montajına kadar, alanın uzmanlarıyla nasıl yapıldığını öğreteceğiz. Ardından gençlerimizi sahaya götürerek yarışmamızı başlatacağız” diye konuştu.

Yazlık, bununla birlikte içerik oluşturmuş olacaklarını ifade ederek, “Ortaya kitapçıklar ve sergiler gibi sonuçlar çıkmasını amaç ediniyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.