DOLAR 32,4652 -0.07%
EURO 34,8313 -0.42%
ALTIN 2.446,650,45
BITCOIN 20806210,89%
Kayseri
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
KAYSERİ AVRUPALU GURBETÇİLER FESTİVALİ

KAYSERİ AVRUPALU GURBETÇİLER FESTİVALİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Avrupa Kayserililer Birliği iş birliğinde Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması açılış törenine katıldı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:03
KAYSERİ AVRUPALU GURBETÇİLER FESTİVALİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Kayseri Kalesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyon Başkanı İsmail Emrah Karayel, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, Avrupa Kayserililer Birliği Genel Başkanı Muzaffer Polat, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Muhammed Ali Temel, kaymakamlar, STK temsilcileri, gurbetçi vatandaşlar ve çok sayıda Kayserili katıldı.

Gurbetçiler, tarihi kaleye asılan ‘Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız memleketinize hoş geldiniz’ pankartları ile karşılandı.

Mehteran marşları ile başlayan etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, festival havasında bir etkinlik olduğunu belirterek, eniştesinin de ilk Almanya’ya giden kişilerden olduğunu, bu şekilde binlerce örneklerin yer aldığını ifade etti. Başkan Büyükkılıç, geçtiğimiz aylarda Hollanda ziyaretinden bahsederek, Yozgatlı, Sivaslı, Nevşehirli, Niğdeli, Adanalı, Kahramanmaraşlı hemşerileri ile görüştüğünü, gurbetçileri çevredeki tüm iller ile birlikte bir cazibe merkezi olarak Kayseri’de buluşturduklarını vurguladı.

Tarihi Kayseri Kalesi’nin geçmişini anlatan Büyükkılıç, Kayseri’nin medeniyetler şehri olduğunu, 6 bin yıllık geçmişi olduğunu, açık hava müzesi olan kentte 6 farklı noktada arkeolojik kazı çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, Hunat Hatun Külliyesi’nden, Gevher Nesibe Sultan’a, Mimar Sinan’dan, Seyyid Burhaneddin’e kadar birçok değerin Kayseri’nin bağrından çıktığını, Koramaz Vadisi’nden, Sultan Sazlığı’na, Kapuzbaşı Şelaleri’nden Kültepe Kaniş Karum ve Yabanlu Pazarı’na kadar tarihi ve turizm hazinesi olan bir kentte bulunduklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.