DOLAR 32,5920 0.24%
EURO 34,8017 0.38%
ALTIN 2.407,50-1,03
BITCOIN %
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KAYMOS:MOBİLYA SEKTÖRÜ ŞAHA KALKTI

“Mobilya 2020’de şaha kalktı” 2020 Yılında birçok sektörün yaşanan pandemi dolayısıyla olumsuz etkilendiğini belirten KAYMOS Yönetimi Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, mobilya sektörünün şaha kalktığını söyledi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYMOS Başkanı Mehmet Yalçın: “Mobilya 2020’de şaha kalktı” 2020 Yılında birçok sektörün yaşanan pandemi dolayısıyla olumsuz etkilendiğini belirten KAYMOS Yönetimi Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, mobilya sektörünün şaha kalktığını söyledi. Erdinç Teğmen’in Kanal Avrupa Ekranlarında yayınlanan Memleketim programında mobilya sektörünün 2020 yılında göstermiş olduğu performansı değerlendiren Başkan Mehmet Yalçın, “yılın ilk ayına iyi başladık. Dünyanın en önemli 3 büyük mobilya fuarından biri olan fuarını gerçekleştirdik ve önemli oranlarda siparişler aldık. Sektör olarak başarılı bir fuar geçirdik. Sonrasında Mart ayında ilk Covit-19 vakasının ülkemizde görülmesinden sonra 2 aylık bir bekleme süresi yaşadık ancak sonrasında büyük bir iş yoğunluğumuz oldu.

Türkiye yaptığı ürünlerin kalitesi, çeşitliliği ve güvenirliği ile yabancı ülke tüketicilerinin dikkatini çekiyor. Kayseri mobilyası fabrikasyon üretime geçmesi ile birlikte, büyük kapasiteli marka firmaları ile ihtiyaç olan bu yeni pazarda hak ettiği yerlere ulaşacağına inanıyoruz. Model, yenilik, dizayn ve tasarım noktalarında çok ileri seviyelere ulaştık. Bizim en büyük hedefimiz ihracatı arttırarak 10 milyar dolar seviyesine ulaşmak. Bu doğrultuda Kayseri mobilya sektörü olarak gerekli alt yapıyı hazırladık. 2021’de daha başaralı bir yıl bizi bekliyor. ABD’ye mobilya ihracatımız %71 arttı Amerika pazarı için de altyapımız hazır durumda. Mobilya ihracatımız Amerika’ya %71 oranında artış gösterdi. Türkiye yatak pazarındaki payını 2020 yılında %687 oranında arttırdı. Çin’den alımları azaltan Amerika başka ülkelere yönelerek ilk sırada Türkiye’yi tercih etti. Bizim en büyük özelliğimiz yaptığımız ürünlerimizin kalitesi bakımında hiçbir sorun yok. Sertifika bakımında kalitesi tescilli. Üretimde ise kapasite sıkıntısı yok. 2021 yılında endüstriyel yatırımlar yaparak bunu daha fazla oranlara çıkartmak için çalışıyoruz. 20 yılda mobilya ihracatında 20 kat büyüme sağladık. Kapasite açısından daha büyük büyümeler elde ettik. Mobilyaya dair her şeyi üretiyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.