DOLAR 32,6589 0.41%
EURO 35,4660 0.41%
ALTIN 2.501,920,72
BITCOIN 20195880,11%
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Kaymakamlıklara “izin” akını

KAYSERİ,(BGC)- Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Perşembe akşamından itibaren geçerli 'Tam kapanma' nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamasında izin almak isteyenler, kaymakamlıklara akın etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 21:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 17 günlük ‘Tam kapanma’ açıklaması yapmıştı. Yapılan açıklamanın ardından kapanmada seyahat izni almak isteyen vatandaşlar, kaymakamlıklarda yoğunluk oluşturdu.

“İŞİMİ KAYBEDECEĞİM”

Yasaktan önce İzmir’den Kayseri’ye gelen Erol geriye dönemediği için işini kaybedeceğini belirterek,”Burada ikametim yok. 2 gündür internet çalışmıyor, telefona zaten 6 saatte ulaştık. İşimi kaybedeceğim. ‘Çalıştığım şehre gideceğim’ diyorum, ‘ Gidemezsin’ diyorlar. Nerde kalacağım, ne içeceğim ? Böyle bir kanun, böyle bir saçmalık dünyanın hiçbir yerinde yok. Yasak getirdin de işimi kaybedeceğim, gezmeye gitmiyorum. İzmir’den geldim buraya, internetten izin belgesi alamadım bakalım buradan alabilecek miyim” diye konuştu.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor.

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklayınız. Daha sonra açılan sekme üzerinden başvuru türünü ve belge türünü seçmeniz gerekiyor.

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.