DOLAR 32,3313 0.23%
EURO 35,0433 -0.26%
ALTIN 2.282,970,25
BITCOIN 22839181,30%
Kayseri
11°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
KASKİ’den ‘zehirli içme suyu’ açıklaması

KASKİ’den ‘zehirli içme suyu’ açıklaması

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Fazilet Malik, kentte çeşmeden içilen su kaynaklı zehirlenme olasılığının olmadığını söyledi. Malik, “Çünkü biz hem suyun çıktığı yerde hem de şebekelerin uç noktalarında suyumuzu kontrol ediyoruz” açıklamasını yaptı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:54
KASKİ’den ‘zehirli içme suyu’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de şebeke suyundan zehirlendiğini iddia eden bir kadın, kanında yüksek miktarda civa tespit edildiğini öne sürmüştü. Bunun üzerine KASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Fazilet Malik açıklama yaptı. Kayseri’de içme suyunun tamamen yer altı kaynaklarından ve kuyulardan temin edildiğini vurgulayan Malik, içme sularının el değmeden pompalarla şebekeye oradan da abonelerin kullanımına sunulduğunu ifade etti. Malik, “Suyun doğallığı ve yapısıyla hiç oynamıyoruz çünkü arıtma yapmamıza ve doğallığıyla oynamamıza hiç gerek yok. Kayseri genelindeki su çok kaliteli bir su. Şebekelerde sadece klorlama yapıyoruz. Bunu da şebekelerdeki kirlenme ihtimaline karşı yapıyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından istenilen ve yapılması zorunlu olan bir dezenfeksiyon şeklidir de” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.