DOLAR 32,5921 0.35%
EURO 34,8353 0.27%
ALTIN 2.497,570,54
BITCOIN 21047925,30%
Kayseri
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kapasite Kuralı Devam Edecek

Normalleşme Sürecinde Toplu Taşıma Araçlarında Kapasite Kuralı Devam Edecek KAYSERİ,(BGC)-İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Şehmus Günaydın’ın başkanlığında toplanarak kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında toplu taşıma tedbirleri ile ilgili yeni kararlar aldı. Buna göre;şehir içi toplu taşıma araçlarında % 50 kapasite sınırlamasına ile ayakta yolcu kabul edilmemesi kuralına devam edecek.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 23:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri valiliğinin kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi doğrultusunda toplu taşıma tedbirleri ile ilgili aldığı kararlar şu şekilde:

“Şehirlerarası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacaktır.

Otobüs, tren vb. şehirlerarası toplu taşıma araçlarında kapasite sınırlamasının tespiti sırasında aynı adreste ikamet eden ve aynı çekirdek aileden (eş, anne-baba, kardeş) olan kişiler, hesaplamaya dahil edilmeyecek ve yan yana seyahat etmelerine izin verilecektir.

Ayrıca 2+1 koltuk düzenindeki şehirlerarası toplu taşıma yapan otobüslerde her iki cam kenarındaki koltuklara yolcu kabul edilebilecek olup (ortadaki koltuklar boş bırakılacaktır), yolcu taşıma kapasitesi buna göre belirlenecektir.

Şehir içi toplu ulaşım araçları (minibüs, midibüs vb.) ise 14.04.2021 tarih ve 6638 sayılı Genelgemizle getirilen esaslar çerçevesinde % 50 kapasite sınırlamasına ile ayakta yolcu kabul edilmemesi kuralına tabi olarak faaliyet sunabileceklerdir. “

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.