DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BITCOIN 2257475-1,12%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KAN BAGISI ÇAGRISI

"Bir Kan Üç Can" Farkındalık oluşturmak için Ramazan ayı gelmeden vatandaşları kan vermeye davet eden Prof. Dr. Ünal,“Normalde Ramazan’da oruç olduğu için kan stoklarımızda ve kan verme oranlarında azalma oluyor. Daha çok oruçtan sonra kan veriliyordu. Bu durum pandemiyle beraber üst üste gelince çok zor anlar yaşadık. Bilinçli halkımızın desteği ile birlikte iftardan sonra her akşam “Bir Kan Üç Can” sloganıyla kan bağışında bulunuldu. Ne yazık ki kanser koronavirüs dinlemiyor. Kemik iliği hastalarımız ve kanser hastalarımız üzerine hiç ara vermeden çalıştık. Bu konuda kan bankamızdaki arkadaşlarımız özveriyle çalıştı. Ama diyebilirim ki kan ucu ucuna yetişti. Ramazan gelmeden bir farkındalık oluşturmak amacıyla tüm halkımızı tekrar kan bankalarına davet ediyoruz" diye konuştu. "Ateş Düştüğü Yeri Yakıyor" Prof. Dr. Ünal, insanların daha az kendi başına kan verme kararı aldığını, yakınları bu durumdan muzdaripse daha kolay yöneldiğinin altını çizdi: “Tabiri caiz ise ateş düştüğü yeri yakıyor. En çok kan vermeye gelenler bir hasta çocuğu olanlar, kemik iliği nakli olanlar, bir hasta yakını olanlar oluyor. Biz Kayseri dışında Sivas, Tokat, Niğde, Mersin, Erzurum hatta yurtdışından hastalar kabul ediyoruz. Bu çocukların etraflarında hiç tanıdığı yok ve çevresini de buraya getiremiyor. Çocuklar burada mağdur, onlar bize emanet geldiler. O çocukların kan ihtiyacını karşılamak adına da Ramazan’dan önce halkımızı bekliyoruz.”

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ERÜ Kan Merkezinden Kan Bağışı Çağrısı

KAYSERİ,(BGC)-Küresel salgın insanları kan verme hususunda da daha temkinli davranmaya yönlendirdi. Hastalığa yakalanmamak isteğiyle kan merkezlerinde 1-7 Nisan Kanser Hastası içerisinde ve Ramazan öncesinde ERÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve ERÜ Süreli Bölge Kan Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ekrem Ünal insanları kan vermeye davet etti. Prof. Dr. Ünal, insanların hafta sonlarında kısıtlamalardan ötürü kan vermeye gelmekten çekindiğini, ancak kan bağışının kısıtlamalardan muaf tutulduğunu hatırlattı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.