DOLAR 32,3154 0.19%
EURO 35,1547 0.06%
ALTIN 2.295,350,80
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Kalp sağlığının koruması

Özel Büyükşehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Özpamuk Karadeniz, kalp sağlığının koruması için alınması gereken önlemleri anlattı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 00:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KALP SAĞLIĞININ KORUNMASI İÇİN ALTIN TAVSİYELER

Özel Büyükşehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Özpamuk Karadeniz, kalp ve damar hastalıklarının ülkemizde ve dünyada en önde gelen sağlık sorunlarından olduğuna dikkat çekerek; sağlıklı beslenmenin, erken teşhisin ve stresten uzak durmanın kalp sağlığının korunmasında hayati önem taşıdığını söyledi.

Başlıca risk faktörlerinin kontrol altına alınması ile kalp hastalıklarına bağlı ölümlerin yüzde 80’inin önlenebileceği ifade eden Dr. Karadeniz, ilk olarak işe sağlıklı beslenmeyle birlikte ideal kiloya ulaşılarak başlanması gerektiğini vurguladı. Karadeniz, “Tuz alımını günlük 5 gramın altına düşürmeliyiz. Eğer sigara içiyorsak sigarayı mutlaka bırakmalı, haftanın en az 5 günü 30 dakikadan az olmayacak şekilde yürüyüş ve aerobik özellikte egzersizler yapmalıyız. Ancak bu sayede kalp sağlığımızı koruyabiliriz.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.