DOLAR 32,5858 0.01%
EURO 34,9083 -0.02%
ALTIN 2.431,700,08
BITCOIN 2161848-0,68%
Kayseri
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kafe, restoran, lokantaya giriş çıkışlarla ilgili flaş gelişme!

Türkiye'de corona virüsü vaka sayısının artmasından kaynaklı olarak yeni kısıtlamaların getirilmesi bekleniyor. Gündeme gelen bir iddiaya göre Kafe-restoran vb. yerlere girişlerde HES kodu zorunluluğu getirilecek.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye geneli artan corona virüsü vakaları nedeni ile getirilmesi beklenen kısıtlamalar için flaş bir iddia gündeme geldi. Bu iddiaya göre kafe restoran, lokantaya girişlerde HES kodu zorunluluğu getirilecek.

VAKA ARTIŞI MASAYA YATIRILACAK

Corona virüsü günlük vaka sayısı 2 binin üzerinde seyrediyor. Kasım ayına sayılı günler kala vatandaşlar yeni kısıtlamaların uygulamaya konulup konulmayacağını merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bugün bir kez daha İstanbul’da bir araya geliyor. Kurul İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde birçok şehir vaka artışını masaya yatıracak.

 

Türkiye Gazetesinden Neşe Durmaz'ın aktardıklarına göre Bilim Kurulunun salgının yükselişe geçtiği il ve ilçelerle ilgili özel yeni kısıtlamalar getirmesi bekleniyor. 

HES KODU ZORUNLULUĞU 

Bu kısıtlamalar kapsamında Kafe-restoran vb. yerlerle ilgili yeni düzenlemelerin devreye alınması bekleniyor. Beklenen bu karar doğrultusunda mekanlara girişte HES Kodu zorunlu hale getirilmesi planlanırken aile bireyleri dışında kalabalık buluşmaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu kurallara uymayan işletmelere de ağır cezalar verilmesi bekleniyor.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.