DOLAR 32,3672 0.14%
EURO 34,9875 -0.29%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN %
Kayseri
14°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

KABUĞUMUZU KIRIYORUZ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu(DEİK) İşbirliği ile düzenlenen “Baltık Ülkeleri İş Fırsatları – Kayseri İş Dünyası Buluşması” programı düzenlendi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Programa ilişkin açıklama yapan ASKON Kayseri Başkanı Ali Özcan, “Kayseri ekonomisini canlandırmak adına faaliyetlerde bulunmaya devam ediyoruz. Bugün de Letonya ile bir iş buluşması düzenledik. Aralarında büyükelçilerimiz, kurum başkanlarımız sanayi ve ticaret odası başkanlarımız ve DEİK Letonya iş konseyi başkanı ve ASKON yönetim kurulu üyesi Mustafa Necati Işık Bey ve iki ülkede iş yapan önemli işadamlarımızın katılımı ile güzel bir program icra ettik. 2021 yılı korona virüsün ve aşılı insanların birlikte yaşayacağı bir yıl olacak. İş dünyası olarak 2021’de umutlarımızı tek başına aşıya bağlamayacağız. Virüs nasıl mutasyona uğruyorsa, 2021’de biz de iş yapış şeklimizi aynı hızla değiştireceğiz. Kabuğumuzu kıracağız. Yeni adımlar atacağız.” açıklamalarında bulundu.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın “Bu buluşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum 1925’te Letonya’yı ülke olarak tanıyarak ticarete başladık. 1994’te dostluk ve işbirliği anlaşması imzalandı. Bununla birlikte ticari hacmimiz ciddi bir seviyeye ulaştı. Özellikle sağlık alanında Kayseri’ye ciddi sayıda turist geldi. Leton turistlerin en çok ziyaret ettiği ülkeyiz. Bu durumun devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. “şeklinde konuştu.

DEİK Başkanı Nail Olpak “ticaret deyince ülkemizde akla ilk Kayseri geliyor bu anlamda kayseri iş dünyasının Letonya ile buluşması son derece önemlidir. Biz DEİK olarak gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında üzerimize düşeni yapıyoruz. En son Libya ile bir bankacılık çalıştayı düzenledik tüm ülkelerle ticarete açığız bugünkü toplantıda Leton büyükelçimizin ticari anlaşmazlıklar konusunda sorunları çözmek üzere destekçimiz olduğunu gördük. Bu pozitif yaklaşım iki ülke için de ticarette olumlu olacaktır” dedi.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci “Letonya ile her türlü iş birliğine hazırız. Letonya ile senelik ikili ticari hacmimiz 288 milyon dolar seviyesinde. Yaptığımız ihracatın en önemli kısımlarını demir ve çelik, mobilya, ağaç ürünlerinden oluşuyor Kayseri ve ülke ekonomisi için ticari birlikteliklere devam edeceğiz bu güzel program için herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ASKON Genel Başkan Yardımcısı ve DEİK Litvanya İş Konseyi Başkanı Gökhan Yavuzer “Pandeminin hemen öncesinde Ticaret bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan hanımefendinin katılımı ile Vilnius’a giderek bir ticaret anlaşması imzaladık. İki ülke içinde güzel gelişmeler olmaya devam ediyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.