JEOTERMAL SERADA İLK KAZMA VURULDU
Kayseri Elmalı Jeotermal Sera İhtisas OSB de ilk kazma vuruldu.Toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, Vali Gökmen Çiçerk, belediye başkanları , oda ve borsa başkanları ilşe sanayiciler katıldı.
Kayseri Elmalı Jeotermal Sera İhtisas OSB de ilk kazma vuruldu.
Toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, Vali Gökmen Çiçerk, belediye başkanları , oda ve borsa başkanları ilşe sanayiciler katıldı.Törender seralara verilecek termal su için ilk kazma vuruldu .
Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Tarım bölgesinin acele kamulaştırma işlemleri tamamlanmış, üst ölçekli planları, genel yerleşim planı üst yapı modülleri ve nazım imar planı tarım bakanlığınca onaylanmıştır.
Bölgede Maden Tetkik arama genel müdürlüğünce yapılan jeotermal sondaj çalışmaları kapsamında ilk test sonuçlarına göre 55-60 derece arasında sıcaklıkta 70-80 litre/saniye arasında debiye sahip sıcak su sondaj neticesinde çıkarılmıştır.
Kayseri Kocasinan Tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi 1 milyon 237 bin metrekare alanda 34 adet 25 bin metrekare ile 56 bin metrekare arasında değişen sera parseli, 9 adet 5000 metrekare ile 25000 metrekare arasında değişen sanayi parselinden oluşmaktadır. Organize sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi ile beraber Kayseri Kocasinan Elmalı Bölgesine yaklaşık 5 milyar Türk Lirası yatırım yapılacak, yüzde 75’i kadınlardan oluşmak üzere 1500 istihdam sağlayacak, Yıllık 35.000 ton sebze meyve üretimi gerçekleştirilecektir. Kayseri ekonomisine yıllık 3 milyar TL katkı sağlayacaktır. Bölgede yeşil enerji sistemleri kullanılacak olup jeotermal enerji, Güneş enerji santralleri ile Avrupa yeşil mutabakat sürecine uygun üretim yapacaktır.
Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Tarım Bölgesi birinci ön tahsis sürecinde 6 adet sera parseli 1 adet sanayi parseli tahsisi yapılmış olup, sıcak su sondaj çalışmalarımızın hemen akabinde 2. Etap ön tahis süreci başlayacak ve yine alt yapı yatırımları için ihaleye çıkılacaktır.
Üreticilerimiz modern teknolojik seralarda, yüksek verimlilikte tam otomasyon topraksız üretim yapıp aynı zamanda ürünlerine katma değer kazandırıp ülke tarımına büyük katkı sağlayacaklar.
Projemiz İnşaallah hayata geçtiğinde, daha iyi ve kalite ürün yetiştirilmesi sağlanacak ve jeotermal enerji kaynakları ile daha az enerji gideri kullanılarak birim maliyet düşürülmesi sağlanacaktır.
Bu sayede birim maliyeti düşen ürünlerin yurt dışında daha karlı bir şekilde pazarlanması sağlanmış olacaktır. Ayrıca bu ürünleri ülke ekonomimize sağlayacağı katma değer ile tarımda ihracatta önemli artış sağlanmış olacaktır.
Yenilenebilir ve sürdürülebilir özellikleriyle jeotermal enerji, tarım ve enerji sektörü için önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Hedefimiz İyi tarım, istihdam ve ihracaatı artırmak