DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,0983 -0.16%
ALTIN 2.306,961,31
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

İzin Sırası Kuyruğu

Kayseri'de Ramazan Bayramı Öncesi İzin Sırası Kuyruğu KAYSERİ,(BGC)- Kayseri'de 'tam kapanma' sürecinde Ramazan Bayramı'nda seyahat etmek isteyen vatandaşlar izin belgesi almak için gittikleri Kayseri Valiliğinde yoğunluk oluşturdular.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 17 gün sürecek ‘Tam kapanma’ nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamasında Ramazan Bayramında seyahat etmek için izin almak isteyen vatandaşlar, valilikte yoğunluk oluşturdu.

“GARİBANLARA İZİN VERMİYORLAR”

Trakya’dan geldiğini belirten inşaat işçisi Sercan, ” Trakya’da oturuyorum; Kayseri’ye inşaatta çalışmaya geldim, 20 gündür seyahat izin belgesi almaya çalışıyorum fakat e-Devlet ret veriyor. Kaymakamlıklar kapalı, valilik kapalı sadece nüfus müdürlüğü açık, onlarda verecek mi yoksa vermeyecek mi bir bilgimiz yok. Ensesi kalınlara izin veriyorlar, bizim gibi garibanları sokakta bırakıyorlar. İkametimin Trakya’da olmasına rağmen ret çıkıyor. Buraya geldim ama izin belgesi alabileceğimi düşünmüyorum” diyerek izin belgesi alamadığını ifade etti.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor.

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklayınız. Daha sonra açılan sekme üzerinden başvuru türünü ve belge türünü seçmeniz gerekiyor.

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.