DOLAR 32,3682 0.15%
EURO 34,9992 -0.25%
ALTIN 2.324,860,25
BITCOIN 22932482,15%
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İnternetten alışverişte korkutan gelişme!

İnternetten alışverişte korkutan gelişme!

Corona virüs salgını nedeniyle internetten alışverişte korkutan bir gelişmeyi Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıkladı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Etil alkol üretim ve ithalatı 2013 ile 2019 yılları arasında tam üç katına çıktı." diyerek resmen satışların patladığını duyurdu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 08:39
İnternetten alışverişte korkutan gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken internet üzerinden satışı yetki belgesi olmayan kişiler tarafından yapılan etil alkol ile ilgili korkutan gelişmeyi duyurdu.

YAŞ VE LİTRE SINIRI OLMAKSIZIN ETİL ALKOL SATIŞLARI PATLADI

Yaş ve litre sınırlaması olmaksızın alınan etil alkolun büyük bir tehlikeye sebep olabileceğine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Alkollü içkilerin vergi zamlarının ve dolayısıyla fiyatlarının da artması evde alkollü içki yapımının da artmasına neden oldu. Öyle ki etil alkolün üretim ve ithalatı 2013 yılında 3,1 milyon litre iken, bu sayı geçtiğimiz yıl 9,5 milyon litreye çıkarak üç kat arttı. İnternetten ve çeşitli sosyal medya uygulamalarından, yaş ve litre sınırlaması olmaksızın kolaylıkla temin edilebilen etil alkol şimdilerde ise dezenfektan yapımı nedeniyle de talep ediliyor” dedi.

BU KADAR KOLAY ULAŞILMAMALI!

Ayrıca etil alkolün internetten dahi olsa kolaylıkla alınabilir olmaması gerektiğini belirten Palandöken, “Dezenfektan veya alkollü içki yapımı vatandaşların sağlığı açısından tehdit oluştururken, aynı zamanda devletimize de 2,5 milyar lira gibi büyük meblağlarda vergi kaybına neden oluyor. Denetimlerin sıklaştırılarak, yetki belgesi olmayanların etil alkole ulaşması yasaklanmalı. Etil Alkol ve Metanolün Üretimi ile İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik güncellenerek, ‘etil alkolün piyasaya arzı’ maddesine ‘üretim ruhsatına sahip tesisler’ ibaresi ve cezalarla ilgili maddeye ise ağır yaptırımlar içeren cümleler eklenmeli” ifadeleri kullandı.

 

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.