DOLAR 32,6019 0.38%
EURO 34,8517 0.33%
ALTIN 2.493,880,39
BITCOIN %
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

İncesu da Üzüm Festivali yapılacak

Kayseri İncesu da geleneksel üzüm festivali yapılacak.Bu yıl 27.si yapılacak olan festivalde de dereceye girenlere ödülleri verilecek.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İLMEK hafta sonu ilçede yapılacak 27. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali kapsamın da Kayseri de faaliyet gösteren yerel ve ulusal medyanın temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan İlmek festival hakkında yaptığı açıklamada “Tarihi mekânda, Tarihi Konserlere Ev Sahipliği için” hazırlıklarımız tamamladık dedi.
İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İLMEK İncesu Marina tesislerin de Kayseri Medyasını ağırladı. Ünlü sanatçılar Kıraç ve Zara’nın sahne alacağı festival hazırlıkları ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan İLMEK Türkiye’nin en lezzetli üzümlerinin yetiştiği bölgelerin en başında İncesu geliyor. Yıllık 150.000 bin ton üzümün yetiştiği ilçemiz de 2 yıldır pandemi nedeniyle ara vermiş olduğumuz festivalimizi bu yıl tarihi Merzifonlu Karamustafa Paşa Kervansarayın da görkemli bir programla yapacağız. Kıraç ve Zara’nın sahne alacağı festivalimiz de ilçemizin verimli toprakların da yetişen birbirinden lezzetli ve çeşitli üzümler yarışacak. Birçok etkinliğin yapılacağı festivalimize tüm halkımız davetlidir. Dedi
Belediyecilik hizmetlerinin asfalt, yol, parke olmadığının altını tekrar tekrar çizen başkan Mustafa İLMEK, kültür ve turizmin önemini, Coğrafi işaretli ürünlerin çoğaltılması, yöresel el sanatları, gıdalar ve ürünlerin bölgeye kazandıracağı gelir ve istihdama katkısına dikkat çekti. İncesu’da 39 çeşit üzüm yetiştirildiğini, bunların çoğunun İncesu’ya ve toprağına ait üzüm çeşidi olduğunu, birinin coğrafi işaretinin bulunduğunu belirten başkan İLMEK, İncesu pekmezinin zaten tartışılamayacağını iddia etti. Son dönemde özellikle yerli ve yabancı turizmin geliştirilmesi, artırılması, çeşitlendirilmesi için yaptıkları çalışmaları da kaydeden İLMEK, Örenşehir’de bulunan mozaiklerin Dünyanın en önemli tarihi eserlerinden biri olduğunu da söyledi. Başkan İLMEK, bölgenin ve ürünlerin tanıtımının yapılacağı festivale herkesi davet etti, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.