DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

İncesu Belediye Başkanından Üreticilere Destek Sözü

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’nin İncesu İlçesinde her yıl binlerce ton üzüm ve pekmez üretiliyor. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, İncesu’da bağcılık sektörünün geliştiğini belirterek üretim yapmak isteyen herkese destek sağalacaklarını ifade etti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İncesu’da üretim yapmak isteyen üreticilere destek sağlayacağını belirten İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “Şu anda bağ bozum sezonundayız. Artık bağ sezonu ve pekmez sezonu bitmek üzere. İncesu’da yaklaşık 36 çeşit üzüm var. İncesu üretilen üzümler şiresi bol yani pekmez yapmak için uygun üzümler. İncesu’nun birçok yerinde üzüm yetişse de en kaliteli üzümleri Kayabağlar mevkiinde yetişiyor. Artık bağcılık sektörü İncesu’da yavaş yavaş gelişmeye ve ilerlemeye başladı. Biz insanlarımızın bağına yönelmesini, çalışmasını ve bakmasını istiyoruz. Doğal bir şekilde üzümü ve pekmezi üretip bunu da bir geçim haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde biz belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz.  Bu memleketin her insanının bir bağı var zaten. Biz onlardan bağlarına gelip bakmasını istiyoruz. Bağlarına gelen vatandaşlarında eksiklikleri konusunda İncesu Belediyesi olarak yanındayız. Pekmezi tesislerde üretmek yerine doğal olarak üretmek daha önemli. Çünkü üzümün toplanmasından sonra şıraya döndürülmesi aşamasında üzümü çiğnerken çekirdeğine zarar vermemek gerekir.  Şireye döndürme işlemi pres makinasında yapılırsa üzümün çekirdeği ezilebilir, ezildiği zamanda pekmezde acı bir tat olabilir. Bu yüzden pekmezin doğal yapılması daha önemli” diyerek üretim yapmak isteyen herkese İncesu Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.