DOLAR 32,3193 0.21%
EURO 35,1339 0%
ALTIN 2.295,180,79
BITCOIN 22872210,83%
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

İGF’DEN KAYSERİ ÇIKARMASI

İGF'den Kayseri Çıkarması Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri'yi ziyaret etti. KİGADER Başkanı Duygu Uludaşdemir ile bir araya gelen İGF Başkanı Mesut Demir çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İGF’den Kayseri Çıkarması
Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri’yi ziyaret etti. KİGADER Başkanı Duygu Uludaşdemir ile bir araya gelen İGF Başkanı Mesut Demir çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bölge ziyaretleri kapsamında Kayseri’ye çıkarma yaptı. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, Ajans Başkanı Nurcan Köken, Başkan Yardımcısı Sibel Çakar ve üye Melike Vatansever’den oluşan heyet Kayseri’ye geldi. Diyarbakır, Mardin, Kilis, Siirt, Urfa, Batman, Malatya ve Gaziantep ziyaretlerinden sonraki durakları Kayseri olan İGF heyeti, internet gazecileriyle görüştü. Kayseri İnternet Gazetecileri Derneği (KİGADER) Başkanı Duygu Uludaşdemir, Başkan Yardımcısı Mehmet Uzel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan İGF heyeti, internet yasası ve çalışma haklarının korunmasıyla ilgili çalışmalarını aktardı. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, ”Türkiye’de yaklaşık 100 bin internet haber sitesi bulunuyor. Bunun 60 bini aktif bir şekilde yayın yapıyor. Merdiven altı diye tabir ettiğimiz faal internet haber sitesi 50 bin civarındadır. Bu da başta kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere tüm kesimlerin ortak sorunu haline gelmiştir. Merdiven altı internet haber siteleri, özellikle belediyelerin reklam bütçelerini belirlediği aralık ayında kendilerini açıkça ortaya çıkarmaktadır. Devletine vergi ödemeyen, istihdama katkısı olmayan merdiven altı internet haber siteleri, sigortalı personel çalıştıran, vergisini SGK’sını ödeyen, ofis kirası, elektrik, su gibi giderlerini karşılayan internet medyalarının haklarını gasp etmektedir. Bu konuda belediyelere büyük görev düşmektedir. Kurumsal olmayan internet haber sitelerini çıkarılacak internet yasası yok edecektir” dedi.
KİGADER Başkanı Duygu Uludaşdemir ise internet gazetecilerinin tek çatı altında toplanarak faaliyetlerine devam etmesinin önemine vurgu yaptı. Gazetecilerin haklarını savunmak için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Duygu Uludaşdemir, ”KİGADER olarak İGF ile ortak bir çalışma yürütmekten dolayı mutluyuz. İnternet yasasının bir an önce çıkmasını talep ediyoruz. İnternet gazetecilerinin kurumsal bir yapı içerisinde yer alması gerekmektedir. Gazetecilik mesleğinin gereklerini yerine getiren kişilerin internet gazeteciliği alanında faaliyet göstermesi için desteklenmeleri önem taşımaktadır. Amacımız, gerçek gazetecilerin hak ettikleri değeri görmesini sağlamaktır” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.