DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074648-2,72%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Hükümet ve Ortağı Değiliz

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, partilerini hükümette yer almadığını ifade ederek, “Hükümet değiliz, hükümet ortağı değiliz. Ama seçim ittifakı (AK Parti) yapmanın ötesinde bir sistem ittifakı yaptık.” dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ programı kapsamında, partililer akşam yemeğinde buluştu. Programa katılan Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Cumhur İttifakı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin liderliğinde Mecliste milleti en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Aycan, bugüne kadar yapılanlardan ise hoşnut olduklarını vurguladı. Bahçeli ve partisinin politikalarının her zaman arkasında olacaklarını kaydeden Aycan, “Bugün de aynı şekilde yaptıklarımızın, politikamızın, Sayın Genel Başkanımızın arkasında durmaya deva ediyoruz. MHP Türkiye’nin çimentosudur.” dedi.
‘MHP ve ÜLKÜCÜLER NEREDE?’ DİYENLERE
Milliyetçilerin her zaman durduğu yerde olduğunu belirten Kahramanmaraş Milletvekili Aycan, “Sıkıştığı zaman ‘Milliyetçiler nerede, ülkücüler nerede?’ diyenler… Milliyetçiler her zaman durduğu yerde durmaya devam ediyor.” dedi.
‘AK PARTİ İLE SEÇİM İTTİFAKI YAPTIK’
15 Temmuz darbe kalkışması sonrası milletin de talebiyle AK Parti ile seçim ittifakı kurduklarını anımsatan Aycan, hükümet ortağı olmadıklarını vurguladı. Aycan şunları söyledi; “15 Temmuz’dan sonra millette var olan birlik ve beraberliğin siyasi yansımasıyla AK Parti ile birlikte seçim ittifakı yaptık. Bu ittifakın gereği olarak da mecliste birlikte hareket ediyoruz. Hükümet değiliz, hükümet ortağı değiliz. Ama seçim ittifakı yapmanın ötesinde bir sistem ittifakı yaptık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kurduk. Genel Başkanımız söz verdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tüm kurumlarıyla yerleşerek, ülkeye hizmet etmesi için yapılan her düzenlemeyi peşinen destekleyeceğimizi söyledi. Onun için bazen belki muhalefet partileri algı operasyonu yapıyor. Bir şey veriyorlar, aslında verdikleri kanun teklifi değil, araştırma önergesi. Ondan sonra da diyorlar ki (MHP ve AKP oylarıyla reddedildi.) Öyle değil, bunu kim söylüyorsa yalan söylüyor. Onun için olayları iyice anlatmamız lazım. Biz de verdikleri bu araştırma önergelerini samimi bulmadığımız için, gerçekçi olmadığı için reddediyoruz. Biz Türkiye’nin her sorunuyla ilgili kanun teklifi hazırladık ve verdik. Şu an mecliste MHP her konuda verdiği kanun teklifi var. Bizim siyaset anlayışımız Genel Başkanımızın gösterdiği yoldur ve bu yolda Genel Başkanımız ve MHP’den gurur duymanız lazım.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.