Hizmet İş Sendikası genel kurulunu gerçekleştirdi
Hizmet İş Sendikası Kayseri Şubesi olağanüstü genel kurulunu yaptı, Halil Özdemir, 'Kavga ederek hak alamazsınız, mücadele ederek alırsınız' dedi.
Hizmet İş Sendikası Kayseri Şubesi olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirerek önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Genel Kurulda konuşan Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, sendikanın geçmişteki başarılarına ve belediye başkanlarıyla olan uzun süreli işbirliğine dikkat çekti. Özdemir, “Belediye başkanlarımızla 30 yıldır biz bir problem yaşamadık. Tabii ki sözleşme dönemlerinde anlaşamadığımız maddeler oldu ama hiçbir zaman bu noktaya gelecek bir sıkıntı yaşamadık. İşçimiz dedi, işverenimiz dedi. Burada 30 yılda bir tek işçimiz işten atılmadı. Sosyal haklarımız, ikramiyeler, her şeyimiz gününde ve önemli birlik, beraberlik, barış içerisinde çalıştık” dedi.
Ayrıca Özdemir, Kayseri'de yaşanan bazı tartışmalara ve sendikanın adının geçtiği siyasi yorumlara tepki gösterdi. Özdemir, “Şimdi Kayseri'de çıkıp bu süreci siyasi zemine çekmeye çalışanlara söylüyorum: Allah'a aşkına gidin de bir CHP'li belediyelere bakın. 15 bin işçi işten atıldı, 150 bine yakın Hizmet Sendikası tehdit ediliyor, zorbalıkla sendikasından istifa ettiriliyor, ondan sonra işten atılıyor, maaşı düşürülüyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı mikrofonlara açıklama yapıyor: 'İşçiler var, salon dolu, benim hak işlerim ne işim olur?' Benim iki tane solcu sendikam var, istifa edip ona üye olacaksınız” ifadelerini kullandı. Özdemir, bu tür sorunların çözülmesi için kavga ederek değil, birlikte mücadele edilerek hakların alınabileceğini vurguladı.
Toplantıda, eski başkan Serhat Çelik de yer alarak adaylık başvurusunda bulundu. Ancak Çelik'in adaylık başvurusu divan tarafından kabul edilmedi. Yaşanan kısa süreli gerginlik sonrasında, Özdemir, sendikanın tüm üyelerine birlik çağrısında bulunarak, “Kavga ederek hak alamazsınız, mücadele ederek alırsınız” şeklinde konuştu. Ayrıca, sendikanın geçmişteki başarılarını hatırlatarak, Kayseri'deki sosyal haklar konusunda hiçbir zaman bir mağduriyet yaşanmadığını belirtti.
Genel kurulda yapılan seçimle birlikte yeni yönetim kurulunun listesi de belirlendi. Şube Başkan Adayı olarak Yavuz Navruz'un ismi öne çıkarken, yönetim kurulu asıl ve yedek üye adayları, denetleme kurulu asıl ve yedek üye adayları, disiplin kurulu asıl ve yedek üye adayları da açıklandı. Genel kurulda alınan kararlar ve belirlenen adaylar, önümüzdeki dönemde sendikanın daha da güçlenmesini amaçlıyor.
Genel Kurul Listesi şu şekilde belirlendi:
Şube Başkan Adayı: Yavuz Navruz
Yönetim Kurulu Asıl Üye Adayları: Bekir Bilgiç, Ahmet Güneş, Mehmet Özkara, Sedat Anda
Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları: Mehmet Soykut, Olcay Duran, Uğur Kafa, Hamdi Orhan, Soner Korkut
Denetleme Kurulu Asıl Üye Adayları: Hasan Çetin, Orhan Dost, Ercan Kademoğlu
Denetleme Kurulu Yedek Üye Adayları: Hamit Erdoğan, Mikail Uzel, Özden Algan
Disiplin Kurulu Asıl Üye Adayları: Ramazan Çelik, Mustafa Karasu, Funda Kural
Disiplin Kurulu Yedek Üye Adayları: Hikmet Özdemir Bıyık, Feytullah Vergi, Onur Yalçın
Toplantı sonunda, Hizmet İş Sendikası Kayseri Şubesi üyeleri, sendikalarının güçlenmesi için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.