DOLAR 32,5808 0.28%
EURO 35,0064 0.08%
ALTIN 2.462,951,11
BITCOIN %
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Her Şeyde Zam Var

Pazarcı Esnafı: “Yağdan Şekere Kadar Her Şeyde Zam Var” KAYSERİ, (BGC- ÖZEL HABER)- Kayseri’de meyve ve sebze almak isteyen vatandaşlar pazar yerlerinde yoğunluk oluşturuyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 06:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazar esnafı Murat Akan, “Türkiye’de şuan zam olmayan bir şey yok. Her şeye zam geldi. Bu bizden kaynaklı değil. Yağdan şekere kadar her şeyde zam var. Tabi pazar ürünlerinde de fiyat artışı olması normal ama markete göre uygun” dedi.
Meyve ve sebze alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar mahallelerde bulunan pazar yerlerini tercih ediyor. Vatandaşların tercih ettiği Argıncık pazarında yoğunluk yaşandı. Pazar esnafı İbrahim Demir, “Pazarlar her zaman daha ucuz. Halkın en çok tercih ettiği yer. Görüyorsunuz mandalina 2 lira burada markette bugün 4 lira 99 kuruşa alamadığı mandalinayı buradan alıyor. Fiyatlar gayet uygun. Müşterinin pazarı tercih etmesi lazım. Bence Kayseri halkı pazarcısını tutmalı. Marketlere rağbet göstermemeleri lazım. Kayseri halkını pazarlara davet ediyoruz” diye konuştu.
“MARKETLER VE PAZAR YERLERİ ARASINDA FİYAT FARKI VAR”
Zamlardan dolayı fiyatlarda belli bir artışın olduğuna değinen pazarcı esnafı Murat Akan ise, “Türkiye’de şuan zam olmayan bir şey yok. Her şeye zam geldi. Bu bizden kaynaklı değil. Yağdan şekere kadar her şeyde zam var. Tabi pazar ürünlerinde de fiyat artışı olması normal ama markete göre uygun. Bizim vatandaşa yardımcı oluyoruz aslında. Marketlerde biber 10 lira ise pazarda bu fiyat 5 lira 6 lira. Ispanağın kilosu 7 lira burada bağı 3 lira. Market ve pazarın arasında çok büyük bir fark var diyebiliriz. Şu anda fiyatlar çok uygun meyve olarak sebze olarak. Marketler ve pazar arasında farkın çok olduğunu düşünüyorum. Pazarda ki meyveler ayrıca günlük ve taze oluyor” ifadelerini kullandı.
“BÜYÜK BİR FİYAT FARKI VAR”
Market ve pazar fiyatlarında büyük bir farkın olduğuna değinen vatandaşlar da, “Markete gittiğiniz zaman tek seçenek oluyor ama pazara geldiğiniz zaman çeşitler çok oluyor. İstediğin fiyata istediğin ürünü bulabiliyorsun. Arada gerçekten büyük bir fark var. Dövizler yüksek olmasından kaynaklı fiyatlarda farklılık var” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.