DOLAR 32,5954 0.36%
EURO 34,8719 0.36%
ALTIN 2.504,130,81
BITCOIN 21012341,38%
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
HER DAİM KAYMOS İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

HER DAİM KAYMOS İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın Kayseri Mobilyacı ve Sanayiciler Derneği ziyaretinde gerçekleştirdiği konuşmada, Kayseri için bizler ve sizlerin yapacağı işbirliği çok önemli olduğunu belirtti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 10:00
HER DAİM KAYMOS İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günaydın, “ İhracatımızın artması için İstihdamın artması için ekonomik sosyal ve kültür alanında daha ileri gitmesi için bizler ve sizlerin yapacağı işbirliği çok önemli  kamu, özel sektör işbirliği ile  inşallah hedeflerimiz hep beraber gerçekleştireceğiz. Sizlerin bu konudaki gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Arkadaşlarımızı zaman zaman ziyaret ediyoruz, zaman zaman   ve hemen hemen de her zaman da 24 saat telefonlarımız açık kendileri ile iletişim halindeyiz.
Sanayimizin üretimimizin   artması, gelişmesi  bizleri mutlu ediyor,  hep beraber daha ileri noktalara nasıl çıkarız, bulunduğumuz konumdan daha ileri nasıl gideriz tüm yolları  hep beraber deneyeceğiz ve tüm zorlukları yine hep beraber başaracağız   bundan sonra da inşallah ülkemizi ve milletimizi vefa seviyesini önemli farkındalık sağlayacağız 
Kayseri olarak zaten mobilyada çok önemli işler yapıyoruz  ama bunlarla yetinmeyeceğiz her zamankinin daha iyisine daha güzelini yapmak için gayret ve çaba göstereceğiz bunu da görmekten büyük bir memnuiyet duyduğumu ifade etmek istiyorum, Şu anda Kayserimiz  için yapmaya çalıştığımız çok büyük bir projemiz var.  Projeleri açıkladığımız zaman sizlerin de ciddi katkıları olacağını görüyoruz zamanı geldiğinde  inşallah oturup hep beraber gençlerimiz için neler yapabiliriz diye düşüneceğiz Hem başarılı  özellikle onların üzerinde üretimin hangi aşamada, hangi noktada yakından takibini yapıyoruz son günlerde ya sakın bazı firmalarımızın iş yetiştiremediklerini görüyorum. Firmalarımız gerçekten pandemi sürecine rağmen olağanüstü çalışıyorlar. Bizlerde her zaman sizlerin yanınızdayız, onları destekleyeceğiz istihdamın artmasına destek vereceğiz ülkemize, milletimize faydalı her işte de hep beraber çalışacağız” diye konuştu.

Kayseri Mobilyacı ve Sanayiciler Derneği Başkanı Mehmet Yalçın ise,  “Geçen sene başarılı bir fuarımız oldu    bu sene de Anadolunun en  büyük mobilya fuarını yapacağız  Allah izin verirse  belediyelerle işbirliği içerisinde, Palancıoğlu başkanımızla şimdi, işsizlere kurs açıyoruz.  Şuan da işsizler var onlara terzilik ve döşeme üzerine  bir kurs açacağız burası sürekli olacak tüm sanayi  işsizlere    alt yetişmiş personelimiz  olacak.
Diğer tarafta  üniversite ile  bir işbirliğimiz oluyor bunlar haftanın belirli günleri  hem staj hem de okul projesiyle beraber okulu bitirmiş ve okul süresinde geçmiş grafik  metalik de başarılı bir öğrenci sanayi yaratmak için  mühendislerimizi veya işte muhasebe alanındaki  öğrencilerimizi sanayiye katmak için böyle projemiz var Diğer tarafta  geçen sene başlattığımız kurslarımız var, ingilizce kursumuz vs. bu sektör sonra şuan da sektörü sürekli otomatik ses mangal alıyor. bunları kullanabilecek programların eğitimini verecek bir proje düşünüyoruz bu da önümüzdeki işte pandemi süresinden dolayı gecikti onu da başlatacağız. 
Bu sene 2020'de Kayseri olarak   120 tane stant İstanbul fuarına  orası  500 tane katılımcı  katılınca olan bir fuar. Önümüzdeki sene de bu sayıyı biraz daha artırarak daha fazla katılım saylayacağız.  
İnternet üzerinde bir şeyleri araştırmamız tüm üyelere internet portalı sağlayacak bir     projemiz var,  internette tüm üyelerimize  üyelerimize sanal mağazacılık gibi bir sistemi gerçekleştireceğiz. Eğer geçekleştirirsek bu çok başarılı olacak
 Açık Cezaevi ile görüşüp mahkûmlara orada kurs verilmesi ve topluma hazırlamak istiyoruz. Hem sektöre sanayiye hem de onları   sosyal olarak hayata kazandıracak bir proje düşünüyoruz.     Hedefimiz ihracatta    yüzde 30 büyümek. yüzde30 -un üzerindeyiz zaten, çok hızlı başladı çok iyi ivmeler kazandık Geçen seneki Kayseri fuarında da  müthiş bir şekilde ihracat gerçekleşti İstanbulluların takılmamış takımların ciddi ihracat nasıl başlayalım anlamı başta gitmeye başladım o da mı? Şimdi hem herkes müşteriyim önce siparişi geçirmekle çok özel bir isaret ediyorum 
İnşallah bu dönem de  böyle giderse pandemi sürecinde kaybettiğimiz  süreyi  inşallah yıl sonuna  üstüne çıkmış olacağız hedeflerimizi yakalamak için bir imkan sağlıyor hedef zaten ihracat, ihracat başlıca bölgeleri pandemi süreci biraz daha yavaşlarsa ihracat 9. aydan itibaren ciddi bir şekilde ivme kazanacak sektör gün geçtikçe büyüyor  büyüyor ve herkes sektöre yatırım yapıyor sektör ve üyelerimize nasıl yardımcı olabiliriz  diye sürekli çalışıyoruz. Haftada en az 3 günümüzü burada geçiriyoruz.” dedi

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.